Μετά την αιδοιοπλαστική… τι;

Τι να μπορεί να περιμένει λοιπόν μία γυναίκα μετά την επέμβαση; Πότε επανέρχεται στους ρυθμούς και την καθημερινότητά της;

Εκατοντάδες γυναίκες στην Ελλάδα έχουν προβεί στη λύση της αιδοιοπλαστικής, για να διορθώσουν οποιαδήποτε επίκτητη ή εκ γενετής δυσμορφία στη γεννητική περιοχή. Τι να μπορεί να περιμένει λοιπόν μία γυναίκα μετά την επέμβαση; Πότε επανέρχεται στους ρυθμούς και την καθημερινότητά της; Πότε μπορεί να γυμναστεί;

Αυτές και άλλες ερωτήσεις απαντά ο πλέον ειδικός σε θέματα Επανορθωτικής και Κοσμητικής Γυναικολογίας, ο δρ. Ναούμ.
  • Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Η αιδοιοπλαστική δεν απαιτεί κανένα χρόνο αποθεραπείας! Η γυναίκα δεν παραμένει ούτε μία ημέρα στο νοσοκομείο και επιστρέφει το ίδιο βράδυ στο σπίτι της. Από την επόμενη ημέρα κιόλας μπορεί να πάει για ψώνια, να επιστρέψει στη δουλειά της, να πάει βόλτες… να κάνει με άλλα λόγια όσα έκανε και πριν.

  • Πότε μπορεί να γυμναστεί;

Μπορεί να ξεκινήσει την ήπια γυμναστική μετά από περίπου 15-20 ημέρες και σταδιακά να επιστρέψει στους τρόπους εκγύμνασης που ακολουθούσε μέχρι την επέμβαση.

  • Πότε μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή;

Η επαφή με τον σύντροφο συστήνεται μετά από περίπου 1 μήνα, όπου θα έχει γίνει και η follow up επίσκεψη στον ιατρό και θα έχουμε βεβαιωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς.

  • Υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση;

Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι δεν νιώθουν πόνο, παρά μόνο κάποιες φορές μία μικρή ενόχληση από τα ράμματα, η οποία υποχωρεί το πολύ μέσα σε μία εβδομάδα και συνήθως αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα.

  • Εάν έχει περίοδο η γυναίκα, επηρεάζονται τα ράμματα;

Τα ράμματα δεν επηρεάζονται από την περίοδο. Συνήθως όμως φροντίζουμε να πραγματοποιούμε την επέμβαση μακριά από τις ημέρες περιόδου, ώστε να αισθάνεται και η γυναίκα πιο άνετα.

  • Υπάρχουν ουλές ή τομές;

Το χειρουργείο πραγματοποιείται με τη χρήση laser κυρίως. Οπότε δεν υπάρχουν ορατές τομές ή ουλές, ενώ όλα γίνονται με μεγάλη ακρίβεια.

- Advertisement -