Μήπως είμαι έγκυος;

Τα συμπτώματα για να καταλάβει μία γυναίκα ότι είναι έγκυος είναι πολλά. Πριν χαρείτε ή πανικοβληθείτε όμως, βεβαιωθείτε με ψυχραιμία ότι τα παρακάτω συμπτώματα ισχύουν στη δική σας περίπτωση:

  • Το πρώτο σημάδι που προμηνύει την έλευση του πελαργού, είναι σαφώς η καθυστέρηση της περιόδου. Αν έχετε λοιπόν τακτικό κύκλο και η περίοδος καθυστερήσει για 7-10 ημέρες, σκεφθείτε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.
  • Ένα συχνό φαινόμενο κατά τις πρώτες ημέρες τις εγκυμοσύνης, είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Πιθανόν λοιπόν να είστε έγκυος, αν η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα (άνω των 37 βαθμών).
  • Ενδεχομένως να νιώσετε τους πόνους περιόδου, χωρίς να έχετε ροή αίματος. Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς οφείλεται στη συμπεριφορά της μήτρας, έως ότου πάρει θέση και υποστηριχθεί από τα οστά της λεκάνης.
  • Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας. Συνήθως οι θηλές μεγαλώνουν και γίνονται πιο σκούρες, ενώ το στήθος πρήζεται. Αυτό συμβαίνει για να βρίσκει μελλοντικά το μωρό πιο εύκολα τη θηλή.
  • Κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, συνήθως η γυναίκα αισθάνεται μία σωματική κούραση, ναυτίες ή ζαλάδες. Μπορεί ακόμα να έχει και τάση για εμετό, κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η συχνοουρία, καθώς όταν το μωρό μεγαλώνει πιέζει την ουροδόχο κύστη.

Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, φροντίστε να κάνετε άμεσα το τεστ εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, αν δηλαδή το τεστ βγει θετικό ή αρνητικό αλλά τα συμπτώματα συνεχίζουν, επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας για να σας κατευθύνει.

- Advertisement -