Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσης

Τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζεται η «εξέλιξη» του κλασικού τεστ, που ονομάζεται Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσης

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το τεστ ΠΑΠ , καθώς έτσι ενημερώνεται ο γιατρός σας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κύτταρα του τραχήλου και του κόλπου. Λόγω του Τεστ Παπ, η θνησιμότητα από τον καρκίνο της μήτρας, έχει μειωθεί κατά 70%, καθώς όταν διαγνωσθεί σε αρχικό στάδιο είναι ιάσιμος.

  • Τι είναι το Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσης;
Τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζεται η «εξέλιξη» του κλασικού τεστ, που ονομάζεται Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσης. Ο γιατρός, συλλέγει τα κύτταρα με ειδικό βουρτσάκι από τον τράχηλο, τα οποία όμως τοποθετούνται σε ένα ειδικό υγρό μεταφοράς.
Έτσι, σε αντίθεση με το κλασικό τεστ, όπου μόνο το 20% των κυττάρων που είχαν συλλεχθεί μπορούσε να ελεγχθεί, με το Τεστ ΠΑΠ υγρής φάσης μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε” πολύ μεγαλύτερο αριθμό κυττάρων από το δείγμα.
  • Τι αποτελεσματικότητα έχει;

Το κλασικό τεστ έχει περίπου 80% ακρίβεια, ενώ το εξελιγμένο τεστ αγγίζει το 90%!

  • Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω;

Σίγουρα μία φορά τον χρόνο, από την έναρξη της σεξουαλικής ζωής. Σε περίπτωση όμως που απαιτηθεί από τον γιατρό σας για κάποιον λόγο, μπορείτε να το κάνετε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Θα πονέσω;

Η ενόχληση που αισθάνεστε είναι ακριβώς η ίδια με το κλασικό τεστ. Σίγουρα δεν πρόκειται για μία ευχάριστη διαδικασία, αλλά αποτελεί μία εξέταση που απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά, με όφελος την υγεία σας!

- Advertisement -