Γυναικείο προφυλακτικό

Ακούγεται “περίεργο” και όμως αποτελεί την πλέον ανερχόμενη μέθοδο αντισύλληψης.

Ακούγεται “περίεργο” και όμως αποτελεί την πλέον ανερχόμενη μέθοδο αντισύλληψης. Το γυναικείο προφυλακτικό, έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μπαίνει πλέον δυναμικά στη ζωή των σύγχρονων Ελληνίδων.
  • Πώς είναι;

Το γυναικείο προφυλακτικό έχει περίπου μήκος 14 εκατοστά και μοιάζει με μία θήκη σε κυλινδρικό σχήμα που εφαρμόζει στον κόλπο, στον οποίο μπαίνει εύκολα αφού διαθέτει λιπαντική ουσία.  Αποτελεί μία ανερχόμενη επιλογή των γυναικών, καθώς μπορούν να πάρουν το θέμα της αντισύλληψης στα χέρια τους. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή ακόμα και για νέα κορίτσια με ενεργή σεξουαλική ζωή, που δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, ενώ ενδεχομένως δεν έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον σύντροφό τους για το κατά πόσο χρησιμοποιεί σωστά το ανδρικό προφυλακτικό.

  • Τα πλεονεκτήματα

Καταρχάς δεν προκαλεί κανένα πόνο η εφαρμογή του. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντισύλληψη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν η γυναίκα έχει περίοδο και επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον σύντροφό της. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ενώ δεν χρειάζεται ο άνδρας να εκσπερματίσει εκτός κόλπου. Τέλος, το γυναικείο προφυλακτικό δεν μειώνει την ευχαρίστηση στους συντρόφους.

  • Τα μειονεκτήματα

Αρκετοί αναφέρουν, ότι σε περίπτωση που το γυναικείο προφυλακτικό είναι χαλαρό μέσα στον κόλπο, κάνει έναν θόρυβο σαν “τρίξιμο” κατά την επαφή. Επίσης, ειδικά σε για μία μη εξοικειωμένη γυναίκα, απαιτείται περισσότερος χρόνος να βάλει το γυναικείο προφυλακτικό παρά στον άνδρα, ενώ παράλληλα η τιμή τους είναι ελαφρώς πιο αυξημένη από τα ανδρικά.

Τέλος, αρκετές γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται περίεργα με την ιδέα και μόνο για αυτό και δεν το προτιμούν. Από την άλλη πλευρά όμως, οι ίδιες αντιδράσεις υπήρχαν όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το ταμπόν!

Άρα, μόνο το μέλλον μπορεί να δείξει εάν αυτή η μέθοδος αντισύλληψης, θα κερδίσει έδαφος…

- Advertisement -