Στο σπίτι με τα δίδυμα

Μερικά tips για να ανταποκριθείτε πιο εύκολα στις ανάγκες των μωρών σας

Ένα μωρό μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Πόσο μάλλον δύο! Δείτε τα απαραίτητα tips για να ξεκινήσετε τις μέρες σας ως μαμά για δύο όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα και αποτελεσματικά.

  • Όλα έτοιμα: Αφού βγείτε από το μαιευτήριο δε θα υπάρχει χρόνος. Ξέρετε πια πως περιμένετε δύο μωράκια. Αγοράστε τον απαραίτητο εξοπλισμό επί δύο.
  • Βάλτε πρόγραμμα: Η καθημερινή ρουτίνα, δηλαδή οι σταθερά επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες τις ίδιες ώρες θα σας γλιτώσουν από την επιπλέον κούραση.
  • Κρατήστε ημερολόγιο: Σημειώστε τις ώρες με τα γεύματα του κάθε παιδιού, κατά πόσο έφαγε ή όχι, πότε ενεργήθηκε, πότε και για πόσο κοιμήθηκε, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε μία πλήρη εικόνα για το καθένα χωρίς σκέψη.
  • Πώς θα τα ξεχωρίζετε: Είναι σημαντικό από τον πρώτο καιρό να ξέρετε ποιο παιδί τρώει, κλαίει, κοιμάται, θα κρατάτε πιο σωστό πρόγραμμα και θα μάθετε γρηγορότερα τις ανάγκες του. Φορέστε κάτι ξεχωριστό στο καθένα.
  • Ζητήστε βοήθεια από το σύντροφό σας για το θηλασμό: Ο θηλασμός είναι εφικτός και για τα δύο μωρά. Αν πεινούν ταυτόχρονα μπορεί όσο θηλάζετε το ένα, ο σύντροφός σας να ταΐζει το άλλο με μπιμπερό και τούμπαλιν. Ταυτόχρονα μπορείτε να εξασκηθείτε στον ταυτόχρονο θηλασμό και των δύο.
  • Φίλοι και συγγενείς: Μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμοι όταν τα μωρά σας χρειάζονται επιτακτικά και τα πάντα μένουν πίσω. Πείτε τους τι ανάγκες έχετε για να λάβετε την πολύτιμη συμβολή τους.
  • Ζητήστε βοήθεια στο σπίτι: Την πρώτη περίοδο μετά τη γέννα θα είστε πολύ απασχολημένη με τη φροντίδα των μωρών οπότε θα ήταν καλό να έχετε κάποια βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού ή στην προετοιμασία του φαγητού. Αν στερείστε ύπνου, ζητήστε τη βοήθεια μίας baby sitter.
  • Αφήστε το νοικοκυριό σε δεύτερη μοίρα: Είναι σημαντικότερο για τα μωρά σας να αντιλαμβάνονται πως είστε ξεκούραστη, χωρίς στρες. Όταν και τα δύο μωρά σας κοιμούνται, εκμεταλλευτείτε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να κοιμηθείτε και εσείς.
  • Φροντίστε την ψυχολογία σας: Βγείτε βόλτες μαζί με τα μωρά σας και κάποιον φίλο που μπορεί να σας βοηθήσει, παίξτε μαζί με τα μωρά, επαναλάβετε στον εαυτό σας πόσο όμορφο είναι που έχετε δίδυμα και σκεφτείτε πως κάθε πίεση που μπορεί να νιώθετε είναι προσωρινή και σύντομη.

- Advertisement -