5 συμβουλές που πρέπει να ξέρετε!

  • 1. Προσοχή στο ταμπόν

Το ταμπόν είναι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί σας επιτρέπει να κολυμπήσετε τις ημέρες της περιόδου ή να φορέσετε εκείνο το αγαπημένο λευκό παντελόνι. Θα πρέπει να προσέχετε όμως το μέγεθος του ταμπόν που επιλέγετε. Μην ξεχνάτε ότι η μέση γυναίκα χάνει από 4-12 κουτ. της σούπας αίμα σε κάθε περίοδο. Αν χρησιμοποιείτε λοιπόν μεγαλύτερα ταμπόν από τη φυσιολογική ροή σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία άσχημη αφυδάτωση του κόλπου.

  • 2. Κάντε τεστ αλλεργιών

Αν έχετε φαγούρα και κοκκινίλες κατά την περίοδο, οι οποίες φεύγουν όταν τελειώνει, ίσως υποφέρετε από αλλεργική γυναικεία φαγούρα. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε αρωματισμένα σερβιετάκια και αφρόλουτρα, για να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους.

  • 3. Δώστε λύση στις δυσμορφίες

Μεγάλο ποσοστό γυναικών παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή. Συνήθως πρόκειται για μικρά μεγάλα ή χαλαρά χείλη του αιδοίου, γεγονός που κάνει τη ζωή τους δύσκολη. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα έχετε να αντιμετωπίσετε πόνους κατά τη σεξουαλική επαφή ή όταν κάνετε ποδήλατο, ενδεχομένως να ντρέπεστε να φορέσετε κολλητά παντελόνια ή μαγιό και να πονάτε σε καθημερινές δραστηριότητες. Λύση υπάρχει! Και ονομάζεται Αιδοιοπλαστική. “Ξεπεράστε λοιπόν το ταμπού και απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο γιατρό”, αναφέρει ο γυναικολόγος Dr. Νικόλαος Ναούμ, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην κοσμητική και επανορθωτική γυναικολογία.

  • 4. Κατάθλιψη τέλος!

Βάσει ερευνών, όσοι ακολουθούν μία ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Επίσης, τα συμπτώματα κατάθλιψης μπορούν να περιοριστούν στο 50% με ένα πρόγραμμα γυμναστικής, περίπου 3 φορές τη εβδομάδα! Τολμήστε το!

  • 5. Στοματική υγιεινή

Ποιος θα φανταζόταν ότι η καλή στοματική υγιεινή, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων; Και όμως είναι αλήθεια! Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των δοντιών σας, για να έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο και μία γερή καρδιά!

- Advertisement -