5 ερωτήσεις για το πρωκτικό σεξ

Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες, οι οποίες αντιστέκονται στην παρότρυνση του συντρόφου τους....

Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες, οι οποίες αντιστέκονται στην παρότρυνση του συντρόφου τους, να δοκιμάσουν και να εντάξουν το πρωκτικό σεξ στην ερωτική ζωή τους. Η ανησυχία ή η άρνηση, πολλές φορές προκύπτουν και από την άγνοια ή τον φόβο που βιώνει η γυναίκα, καθώς πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

  • 1. Είναι ο πρωκτός ερωτογενής ζώνη;

Ο πρωκτός περιέχει έναν τεράστιο αριθμό νεύρων, που τον προάγουν σε μία από τις πιο ευαίσθητες ερωτογενείς ζώνες που διαθέτει το γυναικείο σώμα. Έτσι, με τον κατάλληλο χειρισμό, μπορεί η πρωκτική επαφή να δώσει μεγάλη ευχαρίστηση στη γυναίκα και να οδηγήσει στον οργασμό, χωρίς κολπική επαφή.

  • 2. Πως πρέπει να χειριστεί την κατάσταση ο σύντροφός μου; Θα πονέσω;

Ο πρωκτός είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται λεπτούς και κομψούς χειρισμούς, από την πλευρά του συντρόφου σας. Δεν χρειάζονται βιασύνες και απότομοι χειρισμοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πόνος, ακόμα και τραυματισμός στον πρωκτό, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ευχάριστη η επαφή.

Η λίπανση της περιοχής είναι απαραίτητη, ενώ ο σύντροφός σας θα πρέπει να εισχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σιγά, σταδιακά και μαλακά γίνεται. Φυσικά, το πόσο θα χαλαρώσετε και εσείς, παίζει σημαντικό ρόλο στο να απολαύσετε την επαφή και να μειώσετε τις πιθανότητες να πονέσετε.
  • 3. Θα έχω κάποιο πρόβλημα μετά την επαφή;

Καταρχάς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρωκτικό σεξ, εάν ξεκινήσει θα πρέπει και να τελειώσει εκεί. Για λόγους υγιεινής, δεν θα πρέπει να συνεχίσετε με κολπική επαφή, ώστε να μην μεταφέρετε τα μικρόβια του πρωκτού στον κόλπο. Εάν τηρηθούν απαράκλητα λοιπόν οι κανόνες υγιεινής και εάν ο χειρισμός από τον σύντροφο είναι ο ενδεδειγμένος, τότε οποιαδήποτε μικρή ενόχληση θα εξαφανιστεί μέσα στην ημέρα.  Λόγω των δύο σφικτήρων που διαθέτει ο πρωκτός, επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και το πρωκτικό σεξ μπορεί να γίνεται όσο συχνά επιθυμείτε, χωρίς περιορισμούς.

  • 4. Μπορεί να κολλήσω κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα;

Ένα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα, μπορεί να μεταδοθεί με οποιαδήποτε επαφή χωρίς προφύλαξη. Γι’ αυτό εάν δεν είστε σίγουρη για την κατάσταση υγείας του συντρόφου σας, κάντε χρήση προφυλακτικού κανονικά, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

  • 5. Μπορώ να μείνω έγκυος με το πρωκτικό σεξ;

Όχι. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι κατηγορηματική. Στην περίπτωση που σπάσει το προφυλακτικό ή ακόμη και αν ολοκληρώσει στην περιοχή του πρωκτού, ο σύντροφος σας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνετε έγκυος.

- Advertisement -