3 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα γερνάει…

Και τι μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη

Η πάροδος του χρόνου φέρνει αλλοιώσεις και φθορές στο σώμα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει – κυριολεκτικά τουλάχιστον- τον χρόνο.

Τα χειρότερα νέα είναι ότι εκτός από τα προφανή σημάδια, όπως είναι οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, η χαλάρωση στο σώμα και οι άσπρες τρίχες, υπάρχουν και κάποια πιο ύπουλα σημάδια γήρατος στο σώμα. Δεν είναι άμεσα ορατά, ούτε είμαστε προετοιμασμένες γι’ αυτά…

  • Αυξομείωση βάρους 
    Η εμμηνόπαυση συνεπάγεται ορισμένες αλλαγές στο γυναικείο σώμα που δεν είναι θετικές. Εκτός από την εφίδρωση και τις εξάψεις, ένα εμφανές σημάδι που έρχεται είναι η αύξηση βάρους. Συγκεκριμένα η εμμηνόπαυση προκαλεί πτώση του μεταβολισμού η οποία συνεχίζεται με το πέρασμα των χρόνων, λόγω μεγαλύτερης εναπόθεσης λίπους παρά μυών.
  • Αύξηση των χειλέων του αιδοίου 
    Οι ορμονικές διαταραχές που συντελούνται στο γυναικείο σώμα με το πέρασμα των χρόνων έχουν ως βασική συνέπεια την αύξηση των χειλέων του αιδοίου. Τα χαλαρά ή μεγάλα χείλη επηρεάζουν σαφώς αρνητικά την εικόνα της γυναίκας για τον εαυτό της και της δημιουργούν συμπλέγματα γύρω από το γήρας και τη ζημιά που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου πάνω της. Εκτός από την ψυχολογία βέβαια επηρεάζεται και η σεξουαλική ζωή, καθώς μειώνεται αισθητά η απόλαυση, αλλά και η υγιεινή, καθώς πλέον είναι πιο επιρρεπής σε μολύνσεις. Το πρόβλημα των χαλαρών χειλέων λύνεται με τη μέθοδο της αιδοιοπλαστικής. Πρόκειται για ένα ανώδυνο χειρουργείο που διαρκεί λίγη ώρα, δεν προϋποθέτει διαμονή σε νοσοκομείο και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.
  • Χαλάρωση κόλπου 
    Ο γυναικείος κόλπος δεν μένει ανέγγιχτος από το πέρασμα του χρόνου. Με το πέρασμα του χρόνου –και ειδικά αν έχουν προηγηθεί και 1-2 εγκυμοσύνες- αρχίζει να χαλαρώνει και να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότατα του. Δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ψυχολογία μας ή στην σεξουαλική μας ζωή, αλλά και στην υγεία μας. Ένας χαλαρός κόλπος είναι πιο επιρρεπής στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και άρα πιο επιρρεπής σε λοιμώξεις και μολύνσεις. Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και μπορεί να δώσει άμεση και ανώδυνη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν πρόκειται για τη φυσιολογική χαλάρωση κόλπου που έχει προκύψει με το πέρασμα του χρόνου και δεν μιλάμε για κάποια πιο σοβαρή ή ακραία περίπτωση, το laser Vagitense εξαλείφει το πρόβλημα και ό,τι αυτό συνεπάγεται άμεσα και εύκολα.  2-3 επισκέψεις στον γιατρό είναι αρκετές για επαναφέρουν τον κόλπο σας στην αρχική του κατάσταση. Χωρίς νυστέρι, χωρίς χειρουργείο, χωρίς πόνο και ουλές, κερδίζετε τη χαμένη νιότη του κόλπου σας.

- Advertisement -