Τι συμβαίνει κάθε ημέρα του κύκλου σου;

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις των ορμονών κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας....

Δεν είναι ιδέα σου ότι κάτι συμβαίνει και τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο, ούτε ότι ξαφνικά σε πιάνει μελαγχολία χωρίς λόγο! Υπάρχει λόγος και είναι οι ορμόνες σου…

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις των ορμονών κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας. Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν το σώμα, την ψυχολογία και τη γονιμότητά μας.

  • 1η-7η ημέρα

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι διακυμάνσεις της προγεστερόνης και των οιστρογόνων επηρεάζουν κατά πολύ το σώμα σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις κόπωση και εξάντληση.

  • 8η-13η ημέρα

Η περίοδος τελείωσε και η χαμένη ενέργεια έρχεται! Τα οιστρογόνα και η διάθεση είναι στα ύψη!

  • 14η ημέρα

Είναι οι γόνιμες ημέρες! Προσοχή για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή αν είσαι έτοιμη να νιώσεις τη χαρά της μητρότητας φρόντισε να εκμεταλλευτείς αυτή την ημέρα. Άλλωστε, η φύση έχει φροντίσει να έχει τη σεξουαλική σου διάθεση στα ύψη καθώς η ωορρηξία πλησιάζει.

  • 15η-21η ημέρα

Η προγεστερόνη ανεβαίνει και τα οιστρογόνα πέφτουν. Η προγεστερόνη δημιουργείται φυσιολογικά στον οργανισμό μας για να δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα γύρω από τη μήτρα, ώστε να διευκολύνει την εμφύτευση του εμβρύου. Σταδιακά λοιπόν πέφτει η ενέργεια και η σεξουαλική διάθεσή μας, αφού ο οργανισμός μας προετοιμάζεται για ενδεχόμενη κύηση. Πρόκειται για τις γνωστές εκείνες ημέρες που είσαι πιο ευέξαπτη και νευρική, ενώ νιώθεις ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει….

  • 22η -28η ημέρα

Οι ορμόνες πέφτουν και η όρεξη για γλυκά ανεβαίνει (καθώς μειώνεται η σεροτονίνη). Νιώθεις άσχημη και πρησμένη, πονάς και έχεις κράμπες ή πρήξιμο στο στήθος. Το σώμα σου προετοιμάζεται να αποβάλλει το ωάριο που δεν γονιμοποιήθηκε…

- Advertisement -