Σεξ με χρήση προφυλακτικού

Θα μείνετε έγκυος ακόμη και αν με τον σύντροφο σας παίρνετε πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις…

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεται ένας γυναικολόγος είναι η παραπάνω! Αποκλείεται να μην έχετε αναρωτηθεί κι εσείς, έστω μια φορά, αν υπάρχει περίπτωση να έχετε μείνει έγκυος ακόμη και αν με τον σύντροφο σας παίρνετε πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις…

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, παρά τη χρήση προφυλακτικού, κυρίως όταν αυτή δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Καλό είναι να ξέρετε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:
  • 1. Το προφυλακτικό ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείται από την αρχή της ερωτικής πράξης. Ο λόγος είναι ότι ακόμη και τα πρώτα υγρά που εκκρίνει ο σύντροφος σας, τα λεγόμενα προσπερματικά υγρά, μπορούν να προκαλέσουν εγκυμοσύνη. Οπότε το να χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό από τη μέση της πράξης και μετά ή στο τέλος της, μειώνει πολύ το ποσοστό της σωστής αντισύλληψης.
  • 2. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το προφυλακτικό είναι μια λεπτή μεμβράνη που εύκολα μπορεί να τρυπήσει ή να σκιστεί (συμβαίνει συνήθως όταν έρχεται σε τριβή με τα νύχια ή τα δόντια σας). Καλό είναι να το έχετε πάντα στο μυαλό σας και φυσικά αν είναι δυνατόν να το τσεκάρετε κάθε τόσο.
  • 3. Τέλος η ημερομηνία λήξης του προφυλακτικού είναι μια παράμετρος στην οποία σπάνια δίνουμε σημασία, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο. Ένα προφυλακτικό που έχει λήξει δεν μπορεί να προσφέρει το μέγιστο της προστασίας, ενώ είναι πολύ πιθανό και να τρυπήσει κατά τη διάρκεια της πράξης. Κοιτάζετε πάντα την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία.

Από την άλλη, πρέπει να γνωρίζετε ότι η καθυστέρηση της περιόδου δεν σημαίνει αναγκαστικά εγκυμοσύνη. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στον κύκλο μια γυναίκας εκτός από την εγκυμοσύνη. Εσείς δεν έχετε παρά να παίρνετε τις προφυλάξεις σας με τον σωστό τρόπο.

Σε περίπτωση καθυστέρησης, από το να πανικοβάλλεστε, προτιμήστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

- Advertisement -