Πρήξιμο στη γεννητική περιοχή

Ένας από τους βασικούς τρόπους, που μία γυναίκα μπορεί να προλάβει την άσχημη εξέλιξη κάποιου γυναικολογικού προβλήματος, είναι να μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα για να απευθυνθεί έγκαιρα στον γιατρό που την παρακολουθεί. Ένα από αυτά, είναι και το πρήξιμο στη γεννητική περιοχή. Δείτε τι μπορεί να σημαίνει:

  • Τριχομονάδες  
    Η μόλυνση από τριχομονάδες, εκδηλώνεται συνήθως με αύξηση των κολπικών υγρών, δυσοσμία στη γεννητική περιοχή, έντονη φαγούρα και πρήξιμο των γεννητικών οργάνων σε συνδυασμό με μία ευερεθιστότητα που νιώθετε στην περιοχή. (Βλ. περισσότερα για τις τριχομονάδες εδώ🙂
  • Μυκητίαση κόλπου 
    Αρκετές φορές, ανάμεσα στα συμπτώματα μίας μυκητίασης κόλπου, μπορεί να ανήκει και το πρήξιμο των έξω γεννητικών οργάνων. Συνδυαστικά παρατηρούνται πηχτές λευκές κολπικές εκκρίσεις και φαγούρα στον κόλπο ή στο αιδοίο. (βλ. περισσότερα για τη μυκητίαση κόλπου εδώ: https://www.ananeosi.gr/index.php?page=2&content=13 )
  • Κονδυλώματα 
    Ένα από τα πλέον συνηθισμένα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, τα κονδυλώματα λίγο πριν κάνουν την εμφάνισή τους ως «εξανθήματα» στην γεννητική περιοχή, συνοδεύονται συνήθως από ένα συνολικό πρήξιμο των γεννητικών οργάνων. (βλ. περισσότερα για τα κονδυλώματα εδώ: https://www.ananeosi.gr/index.php?page=2&content=8 )

- Advertisement -