Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη

Πώς να τον αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

Παρά πολύ συχνά οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υποφέρουν από πονοκεφάλους. Στην πιο ευάλωτη, τρυφερή, αλλά και γεμάτη άγχη και φόβους περίοδο της ζωής τους, αντιμετωπίζουν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που τους επιβαρύνει την καθημερινότητα…

Ο βασικός λόγος που εμφανίζονται συμπτώματα πονοκεφάλου κατά την εγκυμοσύνη είναι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό. Έπειτα το στρες και οι φόβοι που εμπεριέχει αυτή η φάση, λόγω των τεράστιων αλλαγών που συμβαίνουν και ακόμη περισσότερο που πρόκειται να συμβούν, είναι πιθανό να προκαλούν συχνούς πονοκεφάλους.

Πώς να το αντιμετωπίσετε;

Γενικά είναι καλό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να αποφεύγετε την χρήση φαρμάκων. Ακόμη και τα πιο ελαφριά παυσίπονα δεν είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσετε ενοχλήσεις και πόνους που μπορεί να προκύψουν μέσα σ΄ αυτούς τους 9 μήνες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να διαμορφώσετε τον τρόπο ζωής σας έτσι ώστε να ανακουφίζετε το σώμα σας και την ψυχολογία σας, την περίοδο αυτή.

  • Η ελαφριά άσκηση, ιδανικά η yoga και το περπάτημα,  θα σας βοηθήσει να μετριάσετε το άγχος σας, να μειώσετε την ένταση, να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να εξαλείψετε τον πονοκέφαλο.
  • Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία που βοηθάει πολύ σε κάθε φάση της ζωής μας. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και ανακαλύψτε ξανά τον εαυτό σας μέσα από την εποικοδομητική αυτή διαδικασία. Ο διαλογισμός βοηθάει σε μικροενοχλήσεις, όπως είναι ο πονοκέφαλος, και εκτός εγκυμοσύνης.
  • Οι κομπρέσες και τα τακτικά δροσιστικά ντους επίσης θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίσετε τον πόνο στο κεφάλι σας.

Γενικά είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας τώρα περισσότερο από ποτέ και να τον διευκολύνετε. Μην αδιαφορείτε από ενοχλήσεις που σας χαλάνε το κέφι και σας στερούν την απόλαυση από την καθημερινότητα

Ο πρώτος σύμμαχος σας είναι ο γιατρός σας, οπότε για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα, συμβουλευτείτε πρώτα αυτόν.

- Advertisement -