Οι πόνοι της εγκυμοσύνης

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αντιμετωπίσουμε;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί μία από τις πλέον όμορφες στη ζωή μίας γυναίκας. Δεν παύει όμως, να αποτελεί μία περίοδο όπου το σώμα και η ψυχολογία, βιώνουν μεγάλες αλλαγές.

Ένα συχνό πρόβλημα, είναι οι πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος της γυναίκας, που μάλιστα αρκετές φορές μπορεί να είναι ανυπόφοροι. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αντιμετωπίσουμε;
  • Πόνοι στην πλάτη
Αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς πόνους, που βιώνει η έγκυος. Ο πόνος στην πλάτη, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξασθένηση των συνδέσμων, λόγω του βάρους της κοιλιάς. Φανταστείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη, αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε μία εντελώς διαφορετική στάση, για να αντέξει το επιπλέον βάρος που κουβαλάτε καθημερινά.

Για να αντιμετωπίσετε τον πόνο, καταρχάς θα πρέπει να ξεχάσετε τα ψηλοτάκουνα και τις βαριές τσάντες. Προσπαθήστε να τεντώνεστε μέσα στην ημέρα όσο πιο συχνά μπορείτε και να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας το βράδυ.

  • Πόνοι στη μέση

Ακριβώς για τους ίδιους λόγους, παρατηρείται ένας έντονος πόνος στη μέση της εγκύου, ειδικά εάν είχε πρόβλημα με τη μέση της στο παρελθόν. Και εδώ λοιπόν, η σωστή στάση του σώματος θα αποβεί σωτήρια. Φροντίστε να έχετε πάντα ένα υποστηρικτικό μαξιλαράκι στη μέση όταν κάθεστε, να μην σκύβετε ποτέ με τη μέση, αλλά με τα γόνατα και να ακολουθήσετε ειδικές ασκήσεις για εγκύους, που χαλαρώνουν τον οσφυϊκό πόνο.

  • Πόνος στους γοφούς

Να ένας πόνος, που ίσως δεν είχατε βιώσει στο παρελθόν! Ο πόνος στους γοφούς, παρατηρείται συνήθως κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, όπου η λεκάνη προετοιμάζεται για το μεγάλο γεγονός. Ένα λεπτό μαξιλάρι θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος, αφού μπορείτε να ξαπλώσετε στο πλάι και να το βάλετε ανάμεσα στα πόδια σας, ώστε να ακουμπάνε τα γόνατά σας. Η συγκεκριμένη στάση, μπορεί να σας ανακουφίσει κατά μεγάλο βαθμό.

Γενικές συμβουλές για εγκυμοσύνη χωρίς πόνο!

  • Μην σηκώνετε βάρη και κυρίως όχι απότομα
  • Ανακουφιστείτε με ένα ζεστό μπάνιο, που απαλύνει τον πόνο σε μέση και πλάτη
  • Ζητήστε από τον σύντροφο να σας κάνει απαλό μασάζ στα σημεία που η ενόχληση είναι εντονότερη.
  • Ο ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος! Μην παραλείπετε να κοιμάστε αρκετά.
  • Γυμναστείτε, περπατήστε… ξεπιαστείτε!

- Advertisement -