Μετά την εγκυμοσύνη

Τι συμβαίνει όμως μετά τον τοκετό; Πότε επανέρχεται η μητέρα και το σώμα της;

Το μυαλό κάθε μέλλουσας μητέρας, σταματά στο σημείο που θα φέρει στον κόσμο το νεογέννητο μωρό της. Τι συμβαίνει όμως μετά τον τοκετό; Πότε επανέρχεται η μητέρα και το σώμα της; Τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τον εαυτό της να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση;
Τα κιλά
Καταρχάς κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι γυναίκες χάνουν έως και 5 κιλά, αφού έρχεται το μωρό στον κόσμο και αποβάλλονται παράλληλα αρκετά υγρά. Επίσης, βάσει μελετών, ο θηλασμός βοηθά πολύ στην απώλεια βάρους, μιας και συμβάλει στο να καίγονται περισσότερες θερμίδες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν να μην ζυγίζεστε κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, γιατί εκτός του ότι υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο βάρος, με αυτό τον τρόπο επιβαρύνετε αρκετά την ψυχολογία σας.
Η ψυχολογία
Μία από τις πιο γνωστές καταστάσεις που βιώνει μία γυναίκα μετά τον τοκετό, είναι η επιλόχειος κατάθλιψη, που αποτελεί μία κατάσταση που είτε η γυναίκα την ξεπερνά σχετικά άμεσα, είτε δημιουργούνται αρκετά έως και επικίνδυνα ψυχολογικά προβλήματα. Συνήθως, μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες με το μωρό, τα συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα συνεχίζουν να υφίστανται, είναι απαραίτητη η συμβολή ενός ειδικού. (βλ. εδώ)

Η γεννητική περιοχή

Μετά από 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς, είναι λογικό να υπάρξει μεταβολή της ανατομίας του κόλπου. Αυτό, σημαίνει ότι η γυναίκα θα κληθεί να βιώσει κάποιες διαφορές στην καθημερινότητά της, όπως απώλεια ούρων, έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης, μειωμένη αυτοπεποίθηση κ.α. Πλέον, η κολποπλαστική δίνει τη λύση, η οποία μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με αιδοιοπλαστική για να διορθωθούν προβλήματα που προϋπήρχαν.
Καλό είναι λοιπόν, αφού οι ανατομικές δομές έχουν επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση, να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο ιατρό, για να συζητήσετε το ενδεχόμενο της επέμβασης. (βλ. εδώ)

- Advertisement -