Σερβιέτα το καλοκαίρι

Καλοκαίρι. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ατελείωτες ώρες μέσα στη θάλασσα, η ηλιοθεραπεία και οι στιγμές χαλάρωσης. Αλλά δυστυχώς υπάρχει και η περίπτωση να συμπέσει και η περίοδος με τις διακοπές και να αναγκαστούμε να υποστούμε το «μαρτύριο» της σερβιέτας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Τι προκαλεί η σερβιέτα; 

    Η ζέστη και τα συνθετικά υλικά, από τα οποία αποτελείται η σερβιέτα, αποτελούν αρκετές φορές «εκρηκτικό» συνδυασμό! Οι διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως οι μύκητες, αλλά και οι τριχομονάδες, αναπτύσσονται με τη ζέστη και δημιουργούν τα γνωστά γυναικολογικά προβλήματα

Για να προλάβουμε την ανάπτυξη των μικροοργανισμών κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Φερ ειπείν στις ημέρες της περιόδου, ο καθαρισμός της γεννητικής περιοχής πρέπει να είναι πολύ σχολαστικός και να συνδυάζεται με τη συχνή αλλαγή της σερβιέτας, η οποία με τη ζέστη και την υγρασία συγκεντρώνει και ευνοεί τα μικρόβια.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη σερβιετών, με φτερά ή χωρίς, σε μικρό η μεγάλο μέγεθος, ανάλογα με τη ροή του αίματος της γυναίκας. Προσπαθήστε να επιλέξετε σερβιέτες με βαμβακερό κάλυμμα, ώστε να απορροφάται ο ιδρώτας που δημιουργείται στην περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι σερβιέτες… χαλάνε!
Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό! Οι σερβιέτες που μένουν αρκετή ώρα στον ήλιο και δεν αποθηκεύονται σε μέρος σκιερό, στεγνό και δροσερό, αλλοιώνονται από τις γύρω συνθήκες με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλες για χρήση.

  • Συχνές κολπικές λοιμώξεις;
    Αν δεν αλλάζετε συχνά σερβιέτα, αν προκαλείται έντονη εφίδρωση στην περιοχή, αν έχετε αυξημένη ροή, αν χρησιμοποιείτε συνθετικά εσώρουχα και σερβιέτες, τότε είναι αρκετά πιθανό να υποφέρετε και από συχνές κολπικές λοιμώξεις. Αλλά υπάρχει και ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας, που ίσως αρκετές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται. Η ανατομία της γεννητικής περιοχής, αν δηλαδή μετά από ένα τοκετό έχουμε χαλάρωση του κόλπου ή χαλαρά χείλη αιδοίου εκ γενετής, τότε θεωρείται ότι έχουμε αυξημένες πιθανότητες για συχνές κολπικές λοιμώξεις. Σε αυτό συμβάλλει τόσο η χρήση της σερβιέτας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς τα χαλαρά χείλη του αιδοίου προκαλούν τριβή, όσο και η έλλειψη επαρκούς καθαρισμού της περιοχής.
Ευτυχώς υπάρχει η λύση της αιδοιοπλαστικήςόπου εάν ο ειδικός εντοπίσει όντως μία ανατομική αλλοίωση στη γεννητική περιοχή της γυναίκας, μπορεί με μία επέμβαση ακριβείας που γίνεται με laser και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, να απαλλάξει τη γυναίκα για πάντα από αυτό το πρόβλημα που της δημιουργεί λειτουργικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Το να έχετε περίοδο λοιπόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ίσως σας στερήσει μερικά μπάνια από τη θάλασσα. Σίγουρα όμως με λίγη προσοχή και τηρώντας τους κανόνες της υγιεινής, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα προβλήματα που μπορεί να σας δημιουργήσει η σερβιέτα.
Δείτε εδώ “Σερβιέτα ή ταμπόν; Τι είναι καλύτερο να επιλέξω;”

- Advertisement -