Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα αντιμετωπίσετε τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου…

Οι γυναίκες που βρίσκονται στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναφέρουν ότι είναι ίσως ότι πιο δύσκολο έχουν βιώσει ποτέ. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα αντιμετωπίσετε τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου…

  • Μην κάνετε ντους με κρύο νερό, αλλά με χλιαρό. Θα βοηθήσουν όχι μόνο να νιώσετε καλύτερα σωματικά, αλλά και ψυχικά.
  • Στο κλιματιστικό λέμε ναι, αρκεί να είναι σωστά συντηρημένο, να λειτουργεί σε μία λογική και ευχάριστη θερμοκρασία και να μην πέφτει επάνω σας.
  • Ενυδάτωση τώρα! Νερό, φυσικοί χυμοί και γάλα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. Μην ξεχνάτε ότι το σώμα σας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από υγρά όσο είστε έγκυος, ενώ κατά τις ημέρες του καύσωνα ο κίνδυνος της αφυδάτωσης ελλοχεύει. Είναι προτιμότερο λοιπόν να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό, παρά να περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε.
  • Οι ειδικοί συστήνουν περπάτημα κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται αργά το απόγευμα ή ακόμα και το βράδυ, ώστε να έχει πέσει η θερμοκρασία. Επίσης, κατά τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να αποφεύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα, ακόμα και την επίσκεψη στα μαγαζιά για τα καθημερινά ψώνια, καθώς η ζέστη σε συνδυασμό με τον συνωστισμό μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.
  • Τα ρούχα πρέπει να είναι αέρινα και ανοιχτόχρωμα. Αποφύγετε τα στενά παντελόνια που δημιουργούν εφίδρωση, καθώς και τα εσώρουχά σας που θα πρέπει να είναι βαμβακερά, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μυκητίασης ή κολπίτιδας.
  • Φροντίστε για κάθε μέρος που θα επισκεφθείτε, να έχετε ενημερωθεί για το που βρίσκεται το πλησιέστερο ιατρικό κέντρο.
  • Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ο ήλιο! Αποφύγετε τη θάλασσα μεταξύ 11:00-4:00 και ίσως να χρειαστεί να ξεχάσετε το μαύρισμα για φέτος, αφού είναι προτιμότερο να μείνετε στη σκιά!

- Advertisement -