Θηλασμός το καλοκαίρι

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην φοβάστε να θηλάσετε το καλοκαίρι

Η ζέστη, η υγρασία και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες δεν αποτρέπουν το θηλασμό, φτάνει να ακολουθήσετε μερικές εύκολες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Τώρα που το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φτάσει για τα καλά, οι θηλάζουσες μαμάδες θέλουν να απολαύσουν το καλοκαιρινό living. Ο θηλασμός δεν πρέπει να σας απομακρύνει από τις καλοκαιρινές απολαύσεις και δραστηριότητες, φτάνει να λάβετε υπόψη σας μερικές συμβουλές για εσάς και το μωρό σας.

  • Ενυδάτωση
    Στο ζεστό, υγρό ελληνικό καλοκαίρι η αφυδάτωση είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό σε κάθε έξοδό σας να έχετε μαζί ένα θερμός με δροσερό νερό και να θυμάστε να καταναλώνετε αρκετούς χυμούς. Αν το μωρό σας είναι μικρότερο από ενός έτους, θηλάστε το περισσότερο για καλύτερη ενυδάτωση, αντί να του δώσετε νερό.
  • Ήλιος και ζέστη
    Μη φοβάστε να βγείτε έξω με το μωρό σας, εφ όσον σας έχει δείξει πως δεν ενοχλείται από τη ζέστη και απολαμβάνει το παιχνίδι στην παραλία ή άλλους εξωτερικούς χώρους. Διαλέξτε ένα σκιερό μέρος, κάτω από δέντρα θα έχει αρκετή δροσιά. Απλώς αποφύγετε την ευθεία έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12:00 και 15:00. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα θα κρατήσουν δροσερό το μωρό σας. Αν ωστόσο την ώρα του θηλασμού έχει ήδη ιδρώσει λόγω της χρήσης αντηλιακού, τοποθετήστε ανάμεσα σας ένα απορροφητικό βαμβακερό ύφασμα.
  • Η μαμά στη θάλασσα
    Μερικές ανησυχίες που εκφράζουν οι θηλάζουσες είναι κατά πόσο είναι ασφαλές να κολυμπήσουν  και τι θα συμβεί αν το στήθος τους στάζει όσο φορούν το μαγιό τους. Η κολύμβηση είναι ασφαλέστατη και δεν απαιτείται να καθαρίσετε το στήθος σας πριν το θηλασμό. Αν θέλετε να το καθαρίσετε αρκεί να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό ή να τρίψετε λίγο μητρικό γάλα γύρω από τη θηλή. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα. Για να αποφύγετε τη διαρροή του μητρικού γάλακτος, ταΐστε το μωρό σας πριν φορέσετε το μαγιό σας ή δοκιμάστε αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα που θα βρείτε στο φαρμακείο.

- Advertisement -