Είστε έτοιμες για τις ερωτήσεις του γυναικολόγου;

Η σχέση που έχετε αναπτύξει με τον γυναικολόγο σας είναι πολύ σημαντική....

Μπορεί η μελαγχολία να χτυπάει κόκκινο όταν επιστρέψετε από διακοπές, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας! Πριν κλείσετε το ραντεβού σας όμως, φροντίστε να έχετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σας κάνει…

Τι συνέβη στις διακοπές;

Η σχέση που έχετε αναπτύξει με τον γυναικολόγο σας είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε μαζί του οτιδήποτε συνέβη ή σας απασχόλησε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε στο μυαλό σας τα εξής, ώστε να τα αναφέρετε στον γυναικολόγο σας:

  • Κάνατε σεξ χωρίς προφύλαξη;
  • Έχετε κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης (δείτε εδώ)
  • Φοβηθήκατε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και πήρατε το χάπι της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ο κύκλος σας;
  • Αντιμετωπίσατε κάποια συμπτώματα όπως τσούξιμο, φαγούρα ή ερυθρότητα στη γεννητική περιοχή;
  • Παρατηρήσατε κάποια αλλαγή στα κολπικά υγρά;

Οι απαντήσεις

  • Σεξ χωρίς προφύλαξη:

Σε περίπτωση που παρασυρθήκατε από την ερωτική διάθεση του καλοκαιριού και κάνατε σεξ χωρίς προφύλαξη, θα πρέπει να το αναφέρετε άμεσα στον γυναικολόγο σας και να σπεύσετε για εξετάσεις. Θα πρέπει να δείτε αν έχετε μείνει έγκυος ή αν έχετε κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, ώστε να το αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

  • Οι λοιμώξεις:

Είναι πολύ συνηθισμένες οι λοιμώξεις που εμφανίζονται στη γυναίκα μετά τις διακοπές, όπως κολπίτιδα, μυκητίαση ή ουρολοίμωξη. Όσο εύκολα όμως εμφανίζονται τόσο εύκολα αντιμετωπίζονται, οπότε εάν δεν πρόκειται για μία πολύ βαριά περίπτωση, δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε το πρόβλημα να διογκωθεί.

  • Τα κολπικά υγρά:

Εδώ, η παρατηρητικότητά σας θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Τα κολπικά υγρά αλλάζουν κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας. Κάποιες φορές όμως, οι αλλαγές είναι «διαφορετικές». Αν λοιπόν, αντιμετωπίσατε παχύρευστα και κολλώδη υγρά, ενώ η οσμή και το χρώμα τους είναι «περίεργα», καλό είναι να το αναφέρετε αμέσως στον γυναικολόγο σας, για να βγάλει μία ασφαλή και άμεση διάγνωση.

Η γνώμη του Γυναικολόγου Dr. Νικόλαου Ναούμ
«Είναι σοφό να κλείνουμε ραντεβού με τον γυναικολόγο μας τον Σεπτέμβριο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα οτιδήποτε έχει προκύψει στις διακοπές. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεται ο γυναικολόγος, ώστε να βγει ασφαλές συμπέρασμα και θεραπεία. Θέλω να τονίσω στις γυναίκες, ότι ακόμα και αν δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο σύμπτωμα, καλό είναι να επισκεφθούν τον γυναικολόγο έστω και προληπτικά μετά τις διακοπές, καθώς όσο πιο γρήγορα προλάβουμε κάποιο πρόβλημα, τόσο καλύτερο για εκείνες.»

ananeosi.gr Ο Dr Ναούμ Απαντά

- Advertisement -