Διακυμάνσεις διάθεσης

Όλες οι γυναίκες παραπονιούνται αρκετά συχνά ότι έχουν “τις μαύρες” τους ή τη μία στιγμή είναι χαρούμενες και αισιόδοξες ενώ την επόμενη στιγμή βυθίζονται στα νεύρα και τη στενοχώρια. Γιατί άραγε; Η απάντηση είναι ότι οι διακυμάνσεις της διάθεσης, μπορεί να οφείλονται σε 4 λόγους, που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα…

 

1. Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, ταλαιπωρείται από αυτό το σύνδρομο, που τις περισσότερες φορές είναι ψυχολογικό και συμβαίνει περίπου δέκα μέρες πριν την περίοδο.

Αν οι ενοχλήσεις είναι μικρές ή μέτριες μπορεί να υποχωρήσουν με κάποιες αλλαγές που θα κάνετε στον τρόπο της ζωής σας, όπως το να εντοπίζετε αυτές τις ημέρες και να χαλαρώνετε, να τρώτε πιο ελαφριά, να κάνετε ήπια γυμναστική κ.α.

Αν όμως οι αλλαγές αυτές δεν βοηθήσουν αισθητά, τότε ο γιατρός σας ίσως σας δώσει φαρμακευτική αγωγή.

Πρήξιμο στην κοιλιά ή το στήθος, καταθλιπτική διάθεση ή κλάμα, αδικαιολόγητα νεύρα και ένταση, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα.

2. Έναρξη εμμηνόπαυσης


Κατά τη διάρκεια αυτής της νέας μεγάλης φάσης της ζωής της, η γυναίκα παρουσιάζει πολλά φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων είναι, η διαταραχή του ύπνου, οι εξάψεις, ακόμα και οι διακυμάνσεις της διάθεσης. Συνήθως, μόλις η εμμηνόπαυση γίνει οριστική, τα συμπτώματα μειώνονται έως και εξαφανίζονται. Εάν όμως συνεχίσουν να σας ταλαιπωρούν, τότε ο γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

 

 

- Advertisement -