Γιατί πονάει το στήθος μου;

Ο πόνος στο στήθος, όταν ξεπερνά σε διάρκεια και ένταση τα φυσιολογικά όρια, των πόνων της περιόδου , είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και συνήθως κακός οιωνός… 

Τι είναι η μαστοδυνία;

Όπως υποδεικνύει και η ετυμολογία της λέξης, μαστοδυνία είναι ο πόνος που αισθανόμαστε στο στήθος μας, είτε μονόπλευρα, είτε αμφοτερόπλευρα. Η θεραπεία και η παρακολούθηση κρίνεται αναγκαία και για να ανακουφιστεί η ασθενής, αλλά και για να προληφθεί η δημιουργία κάποιας καλοήθους μαστοπάθειας που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού.

Τα αίτια 
  • 1. Η μαστοδυνία μπορεί να προκληθεί από μια απλή ορμονική διαταραχή η οποία οδηγεί σε συμφόρηση του μαστού.
  • 2. Ένας ανώμαλος εμμηνορησιακός κύκλος μπορεί επίσης να προκαλέσει μαστοδυνία. Συγκεκριμένα η ανισορροπία του κύκλου της περιόδου προκαλεί γήρανση του μαστού και κατά συνέπεια αλλοιώσεις, πόνο και βέβαια τον κίνδυνο για δημιουργία καρκίνου του μαστού.
  • 3. Τέλος, αρκετά συχνό αίτιο μαστοδυνίας είναι η κακή ψυχολογία. Σε πολλές περιπτώσεις η μαστοδυνία εμφανίζεται ως ψυχοσωματική νόσος.  Επίσης οι γυναίκες που πάσχουν από καρκινοφοβία και φοβούνται μήπως πάθουν καρκίνο του μαστού, είναι αποδεδειγμένα σύνηθες να εμφανίζουν πόνους στο στήθος.

Επίσης, για λόγους πρόληψης, το στήθος σας χρειάζεται πάντα προσοχή και φροντίδα, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ τις πιο SOS συμβουλές για ένα υγιές στήθος!

Σε κάθε περίπτωση οι πόνοι στο στήθος είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας και χρήζει άμεσης εξέτασης.

- Advertisement -