Γιατί δεν μπορώ να έρθω σε οργασμό;

Το θέμα του οργασμού αποτελεί για αρκετές γυναίκες ταμπού.

Ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες που μια γυναίκα δεν γνωρίζει ακόμη το σώμα της και τις λειτουργίες του και δεν έχει προλάβει να χαλαρώσει με το σεξ, είναι πολύ συχνό να μην μπορεί να απολαύσει τη σεξουαλική πράξη.

Γενικότερα οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να μην μπορεί να έρθει σε οργασμό είναι είτε ψυχολογικοί, είτε ανατομικοί. Τα καλά νέα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημα λύνεται.

  • Ψυχολογικοί λόγοι

Για κάθε γυναίκα το σεξ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχολογία της. Μπορεί να είναι ερωτευμένη με τον σύντροφο της, μπορεί να είναι όλα τέλεια, αλλά η ίδια, ακόμη και υποσυνείδητα μπορεί να ταλαιπωρείται από κάποια αρνητική σκέψη ή μπορεί να είναι αγχωμένη με κάποιο θέμα, και τελικά να μην καταφέρνει να χαλαρώσει κατά την ερωτική πράξη και άρα να έρθει σε οργασμό. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η εικόνα που έχει η κάθε γυναίκα για τον ίδιο της τον εαυτό. Ο οργασμός είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα αυτοπεποίθησης. Αν αισθάνεστε άσχημη, παχιά ή όχι αρκετά αρεστή από τον σύντροφό σας, σίγουρα θα δυσκολεύστε να βιώσετε την κορύφωση της ερωτικής πράξης.

  • Ανατομικοί λόγοι

Ένα μεγάλο μέρος γυναικών αδυνατεί να καταλάβει για ποιόν λόγο πονάει κατά τη διάρκεια του σεξ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να το απολαύσει. Η αλήθεια είναι ότι αν ο κόλπος σας έχει υποστεί κάποια αλλοίωση μετά από τους τοκετούς ή αν εκ γενετής η μορφολογία του σώματος σας ορίζει χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου, τότε είναι αδύνατον να βιώσετε το σεξ όπως του αρμόζει. Με άλλα λόγια οποιαδήποτε δυσμορφία στα χείλη του αιδοίου ή στην κλειτορίδα προκαλεί συνήθως πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η απόλαυση.

Η μέθοδος της αιδοιοπλαστικής, που διορθώνει οποιαδήποτε δυσμορφία στην γενετική περιοχή, και η μέθοδος της κολποπλαστικής, που μειώνει το εύρος του κόλπου στα φυσιολογικά επίπεδα και αποκαθιστά οποιοδήποτε λειτουργικό ή ψυχολογικό πρόβλημα, είναι η λύση που χρειάζεστε σ’ αυτή την περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση το τι ακριβώς συμβαίνει και το πώς θα το αντιμετωπίσετε, πρέπει να το αποφασίσετε με τον γιατρό σας και να μην κάνετε άστοχες υποθέσεις…

- Advertisement -