Για να μην διακόψεις τον αθλητισμό

Η συστηματική άθληση έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλές γυναίκες.

Η συστηματική άθληση έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλές γυναίκες. Εκτός από το γυμναστήριο, το pilates, η γιόγκα, η πισίνα το γήπεδο του τένις, του βόλεϋ γεμίζουν με γυναίκες που εκτιμούν τις ευεργετικές επιδράσεις των σπορ.

Ο αθλητισμός όμως απαιτεί προσπάθεια, μυική και σκελετική πίεση, υψηλές εντάσεις. Μήπως σε μια τέτοια στιγμή ήρθες στη δύσκολη θέση να νιώσεις αίσθηση απώλειας ούρων; Κατά την έντονη πίεση μιας άσκησης έχουμε απώλεια ούρων από προσπάθεια.

Η ακράτεια είναι γυναικεία νόσος και με διαφορετικά αίτια. Μπορεί να προέλθει μετά από δύσκολους τοκετούς, μετά από γυναικολογικά χειρουργεία, μετά την εμμηνόπαυση λόγω της πτώσης των οιστρογόνων.

Άρα δεν επέρχεται απαραίτητα σε προχωρημένη ηλικία. Μια γυναίκα 40+, 50+, 60+, δραστήρια υγιής μπορεί να βιώσει αυτή την δυσλειτουργία πρώιμα και να υποχρεωθεί σε αυτοπεριορισμούς που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής της. Πρέπει να είναι έτσι; Όχι, γιατί υπάρχει ανώδυνη, μέθοδος που αποκαθιστά το πρόβλημα ανεξάρτητα αιτιών εμφάνισης.


Κολποπλαστική 
Πραγματικά άλλαξε τη ζωή πολλών γυναικών που από φόβο για το χειρουργείο και την περίοδο αποκατάστασης προτιμούσαν πρόχειρες τεχνικές που δεν έδιναν λύση στην ακράτεια. Η νέα μέθοδος κολποπλαστικής γίνεται χωρίς νυστέρι ή ολική νάρκωση και κυρίως αναίμακτα. Το διοδικό lazer τελευταίας γενιάς γίνεται, στα χέρια εξειδικευμένων γιατρών (στην Ελλάδα ελάχιστοι έχουν κάνει αυτή την ειδικότητα, όπως ο Δρ. Ναούμ) πολύτιμο εργαλείο.

Από τα σημαντικότερα θετικά χαρακτηριστικά της μεθόδου είναι:
Δεν απαιτεί ολική νάρκωση
Η επέμβαση γίνεται σε μικρό χρόνο
Δε χρειάζεται να μείνεις στο νοσοκομείο
Την κάνεις το Σάββατο και τη Δευτέρα έχεις γυρίσει στη δουλειά
Σύντομα ξαναρχίζεις όλες τις δραστηριότητες – χόμπι
Η επέμβαση δεν πειράζει καθόλου τις νευρικές απολήξεις
Δεν γίνονται ράμματα άρα δεν αφήνει ουλές
Τα αποτελέσματα της κολποπλαστικής είναι μόνιμα

Πόσο θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου:
Οι γυναίκες που πέρασαν την εμπειρία αυτής της σύγχρονης θεραπείας δήλωσαν ευτυχισμένες, ήρεμες με αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να μπορείς να απολαύσεις ξανά τα χόμπι, τον αθλητισμό, το χορό… Αλλά και στις προσωπικές στιγμές σου δε θέλεις να ανησυχείς αν μπορείς να ελέγξεις τη λειτουργία της κύστης.

- Advertisement -