Αντιγήρανση γεννητικής περιοχής

Η γεννητική περιοχή «γερνάει» με την πάροδο του χρόνου. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για την αντιγήρανση της γεννητικής περιοχής;

Η γεννητική περιοχή «γερνάει» με την πάροδο του χρόνου, όπως ακριβώς συμβαίνει οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματός μας. Για να καταπολεμήσουμε τη γήρανση του προσώπου ή του σώματος, χρησιμοποιούμε κρέμες, κάνουμε επεμβατικές θεραπείες και προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε να φροντίζουμε τα σημεία που είναι πιο «προβληματικά».

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για την αντιγήρανση της γεννητικής περιοχής;
  • Τι συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου;

Σταδιακά, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης του οργανισμού μας μειώνεται, επηρεάζοντας όλα τα όργανά μας. Έτσι, μεγαλώνοντας παρατηρούμε μία χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου, καθώς και μία χαλάρωση του κόλπου, σε περίπτωση που έχουμε πραγματοποιήσει 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς.

  • Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν;

Μπορούμε να χωρίσουμε τα προβλήματα σε 3 βασικές κατηγορίες:

  • Αισθητικά: Η γυναίκα αισθάνεται άσχημα με τη γεννητική της περιοχή, καθώς η χαλάρωση των χειλέων δεν είναι εμφανής μόνο όταν είναι γυμνή, αλλά και όταν φοράει ένα κολάν ή ένα μαγιό (γνωστό και ως «πόδι της καμήλας» βλ. εδώ)
  • Λειτουργικά: Καταρχάς τα χαλαρά χείλη του αιδοίου, δυσκολεύουν τη γυναίκα στην καθημερινή της υγιεινή, με αποτέλεσμα να παθαίνει συχνά μυκητιάσεις και κολπίτιδες, λόγω του ότι δεν μπορεί να καθαριστεί η περιοχή επαρκώς. Επίσης, αντιμετωπίζει συχνά πόνο όταν προσπαθεί να γυμναστεί ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τέλος, ένας χαλαρός κόλπος μετά από τους τοκετούς, μειώνει αισθητά τη σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας.
  • Ψυχολογικά: Ό,τι είναι το πέος για την ψυχολογία του άνδρα, είναι το αιδοίο για την ψυχολογία της γυναίκας. Όταν λοιπόν μία γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τα λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα, τότε είναι λογικό να έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και άσχημη ψυχολογία.
  • Τι σημαίνει αντιγήρανση γεννητικής περιοχής;

Με βάση την απόλυτη εξειδίκευση και τις νέες τεχνολογίες, μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα της γεννητικής περιοχής, το οποίο είτε προϋπήρχε εκ γενετής είτε εμφανίστηκε στην πορεία της ζωής της γυναίκας.

  • Αυτόλογο PRP: Η απόλυτη θεραπεία για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του αιδοίου, η οποία εμφανίζεται όταν αρχίζει και μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού. Η θεραπεία που πραγματοποιείται στο ιατρείο, χωρίς ανάγκη νοσηλείας, έγκειται στη χρήση βλαστοκυττάρων από τον ίδιο μας τον οργανισμό (βλ. εδώ)
  • Αιδοιοπλαστική: Η ναυαρχίδα του κλάδου  της Κοσμητικής – Επανορθωτικής Γυναικολογίας. Με την αιδοιοπλαστική, καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου (βλ. εδώ)
  • Κολποπλαστική: Η απαραίτητη επέμβαση, όταν παρατηρείται μεγάλη χαλάρωση κόλπου μετά από 1ή 2 τοκετούς (βλ. εδώ)

- Advertisement -