Είναι γεγονός, ότι η αντιμετώπιση των συχνών γυναικολογικών προβλημάτων, προκαλεί… πονοκέφαλο στις γυναίκες, καθώς απαιτείται παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή, ακόμα και αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες.
- Συχνή εναλλαγή συντρόφων
Η ερωτική απελευθέρωση, προσφέρει ευχαρίστηση, αλλά ενέχει αρκετούς κινδύνους, ιδίως όταν δεν πραγματοποιείται με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού, μπορείς σε μεγάλο βαθμό να προστατευτείς από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και από κάποια ΣΜΝ, αλλά δυστυχώς όχι από όλα. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος του έρπητος των γεννητικών οργάνων ελλοχεύει, ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού.
- Προσωπική υγιεινή
Η υπερβολική χρήση καθαριστικών προϊόντων στην γεννητική περιοχή, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της φυσικής ισορροπίας του PH του κόλπου. Έτσι, τα «καλά» βακτήρια καταστρέφονται και αντί ο κόλπος μας να είναι πιο «προστατευμένος» απέναντι σε μυκητιάσεις και κολπίτιδες, αντιθέτως γίνεται πιο ευάλωτος σε αυτές.
- Παυσίπονα χάπια
Εάν φθάνεις συχνά σε υπερκατανάλωση παυσίπονων χαπιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε θα πρέπει να διερευνήσεις περισσότερο το που οφείλεται. Συχνά, εάν έχουμε αφόρητο πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε συνήθως ίσως οφείλεται σε ινομυώματα ή ενδομητρίωση, τα οποία απαιτούν παρακολούθηση και αντιμετώπιση.
Ετήσιες εξετάσεις
Μαστογραφία μετά τα 30 χρόνια και το ετήσιο τεστ ΠΑΠ, είναι απαραίτητα για να εξασφαλισθεί η γυναικολογική υγεία. Μην τα αμελείς θεωρώντας ότι επειδή έκανες τον πέρυσι τεστ ΠΑΠ δεν χρειάζεται να κάνεις και φέτος!