6 μύθοι για τη σεξουαλική δραστηριότητα μέσα σε μια σχέση

Φροντίστε την ερωτική σας σχέση και μην θεωρείτε δεδομένα τα λεπτά ζητήματα υγείας

Η σεξουαλική δραστηριότητα ειδικά όσο πιο πολλά χρόνια είστε με το σύντροφό σας μπορεί να ατονίσει και να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες. Μην βάλετε στον αυτόματο την ερωτική σας διάθεση και αποφύγετε να θεωρείτε δεδομένα τα λεπτά ζητήματα υγείας.

 • Δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό
  Μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση εφόσον έχετε συζητήσει και αποφασίσει από κοινού πως έφτασε η στιγμή να αποκτήσετε παιδί. Αν δεν είστε έτοιμοι για αυτή την επιλογή παίρνετε ένα ρίσκο που μπορεί να το μετανιώσετε. Μην βάζετε τον οργανισμό σας και τη σχέση σας σε τέτοια δοκιμασία γιατί θα περιπλέξετε ιδιαίτερα τη ζωή σας ιατρικά και ψυχολογικά.
 • Δε χρειάζεται να κάνω γυναικολογικό έλεγχο
  Το οτι έχετε μια σταθερή σχέση δεν πρέπει να το συνδέετε με τις εξετάσεις υγείας. Οι λοιμώξεις στη γεννητική σας περιοχή μπορεί να μεταδοθούν και στο σύντροφό σας. Αν διαγνωστείτε με μόλυνση πρέπει να ενημερώσετε το σύντροφό σας και σε κάποιες περιπτώσεις να εξεταστεί και εκείνος. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει αν τελικά χρειάζεται να ακολουθήσει κάποια αγωγή.
 • Δεν υπάρχει λόγος να εξετάζεται ο σύντροφός μου
  Ακόμα και οι άντρες παρουσιάζουν λοιμώξεις στη γεννητική περιοχή και μάλιστα μερικές φορές κολλάνε από τη σύντροφό τους. Με τις κατάλληλες εξετάσεις θα βεβαιωθείτε για το είδος του μικροβίου και αν πρέπει να κάνετε αποχή από τη σεξουαλική σας δραστηριότητα όσο είναι σε αγωγή. Μερικές φορές η αποχή επιβάλλεται από το γιατρό.
 • Φταίω εγώ αν δεν νιώσω ικανοποίηση
  Ποτέ δε φταίει μόνο ένας. Ανάλογα με την κούραση, το στρες και τις υποχρεώσεις μπορεί κάποιες φορές ο ένας από τους δύο να μην απολαύσει στο έπακρο το σεξ. Μιλήστε με το σύντροφό σας γιατί πρέπει να γνωρίζετε τι  ευχαριστεί περισσότερο και τους δυο σας και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ερωτική επαφή.
 • Η αγάπη μας είναι πάνω από το σεξ
  Η ερωτική ζωή φέρνει κοντά το ζευγάρι οπότε μην υποτιμάτε τις προσωπικές στιγμές που μπορείτε να ζήσετε με το ταίρι σας. Η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθάει τα συναισθήματα και των δύο, είναι η στιγμή που έρχεστε πιο κοντά και επιβεβαιώνετε πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη
Το γεγονός πως νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά για τα συναισθήματά σας δε σημαίνει πως μπορείτε να επενδύσετε στη ρουτίνα. Βρείτε ευκαιρίες να ανανεώνετε τις ερωτικές σας στιγμές. Ιδανική περίοδος είναι οι διακοπές, τα Σαββατοκύριακα και κάθε εκδήλωση που σας ευχαριστεί και σας φέρνει πιο κοντά μπορεί να οδηγήσει σε μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία.

- Advertisement -