5+1 τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο

Τι μπορούμε όμως να φάμε για να ανεβάσουμε τη λίμπιντο και την ερωτική διάθεση τόσο τη δική μας, όσο και του συντρόφου μας;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και… θα πιούμε και θα φάμε λίγο παραπάνω. Τι μπορούμε όμως να φάμε για να ανεβάσουμε τη λίμπιντο και την ερωτική διάθεση τόσο τη δική μας, όσο και του συντρόφου μας;
  • 1. Μύδια

Ένα από τα κλασικά αφροδισιακά φαγητά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, που αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης. Επίσης, περιέχουν ντοπαμίνη, μία ορμόνη που ανεβάζει κατακόρυφα τη λίμπιντο.

  • 2. Αβοκάντο

Υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξυ, πλούσιο σε Βιταμίνη Β6 (αυξάνει την παραγωγή ανδρικής ορμόνης) και κάλιο (βοηθά στη ρύθμιση του γυναικείου θυρεοειδούς αδένα) είναι τα βασικά συστατικά του αβοκάντο, που ενισχύει την αύξηση της λίμπιντο.

  • 3. Μπανάνες

Περιέχουν ένα ένζυμο που θεωρείται ότι ανεβάζει τη λίμπιντο στα ύψη. Επίσης, αυξάνουν την ενέργεια του σώματος, προσδίδοντας ιδιαίτερη αντοχή (παρατηρήστε ότι αρκετοί αθλητές τρώνε μπανάνα κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων στους αγώνες).

  • 4. Αμύγδαλα

Αποτελούν βασική πηγή λιπαρών οξέων, που έχουν ζωτική σημασία για τον οργανισμό, καθώς παρέχουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή ορμονών.

  • 5. Σύκα

Περιέχουν αμινοξέα που ανεβάζουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν την αντοχή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

  • 6. Σοκολάτα

Πώς θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα; Περιέχει θειοβρωμίνη, μία ουσία που μοιάζει πολύ με την καφεΐνη, καθώς και φαινυλεθυλαμίνη ένα χημικό συστατικό που πιστεύεται ότι προκαλεί το αίσθημα του έρωτα!

- Advertisement -