5 απορίες για το στήθος

Ας λύσουμε τις πιο βασικές απορίες…

Το γυναικείο στήθος, ένα διαχρονικό σύμβολο ερωτισμού και θηλυκότητας, που μεταφέρει τροφή και ζωή στο παιδί μας… Πόσα όμως γνωρίζουμε για το στήθος μας; Ας λύσουμε τις πιο βασικές απορίες…

  • Έχω κάνει αύξηση στήθους, άρα δεν μπορεί να δείξει η μαστογραφία τα σωστά αποτελέσματα

Πρόκειται για ένα μύθο. Σαφώς τα επιθέματα σιλικόνης εμποδίζουν ελαφρώς την εξέταση, αλλά ένας έμπειρος χειριστής θα μπορέσει να πάρει και εναλλακτικές λήψεις, ώστε να φανεί ακριβώς η κατάσταση του στήθους σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον ενημερώσετε πριν από την εξέταση, ώστε να φροντίσει να βγάλει περισσότερες λήψεις.

  • Τρέχει υγρό από τις θηλές μου. Είναι επικίνδυνο;

Καταρχάς παίζει μεγάλο ρόλο, το εάν το υγρό είναι παχύρευστο, διάφανο ή γαλακτερό κτλ. Εάν δεν είστε έγκυος, οι εκκρίσεις μπορεί να προκύπτουν είτε τυχαία από κάποια πίεση, είτε από κάποια ενεργή μόλυνση. Επίσης, μπορεί για το υγρό να ευθύνεται κάποιος καλοήθης όγκος ή μία ορμονική διαταραχή. Γι’ αυτό, αν δεν είστε έγκυος, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε γυναικολόγο.

  • Δεν μπορώ να θηλάσω, αν έχω κάνει αύξηση στήθους

Όταν πραγματοποιείται πλαστική στήθους, με την τομή στο κάτω μέρος ή τη μασχάλη, δεν επηρεάζεται ο θηλασμός. Επίσης, τα ενθέματα σιλικόνης δεν είναι επιβλαβή για το βρέφος.

  • Αν κάνω μαστογραφία μία φορά τον χρόνο, εκτίθεμαι σε ακτινοβολία που θα προκαλέσει καρκίνο του μαστού

Πρόκειται για μία αξιόπιστη και ασφαλή επέμβαση, η οποία έχει σώσει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών. Η ακτινοβολία που δέχεται η γυναίκα είναι η ελάχιστη δυνατή, ενώ η αξιοπιστία της επέμβασης υπερβαίνει το 90%.

  • Οι μητέρες με μικρότερο στήθος, παράγουν λιγότερο μητρικό γάλα από ότι οι γυναίκες με μεγάλο στήθος

Πρόκειται για έναν διαδεδομένο μύθο.  Το μεγάλο στήθος περιέχει κυρίως λίπος και δεν επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος.

- Advertisement -