5 αλήθειες για την εμμηνόπαυση

Μια από τις πιο άχαρες περιόδους για τη γυναίκα είναι αυτή της εμμηνόπαυσης…

Μια από τις πιο άχαρες περιόδους για τη γυναίκα είναι αυτή της εμμηνόπαυσης… Επειδή όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την αποφύγουμε μια και είμαστε όλες υποχρεωμένες – από τη φύση- να το περάσουμε κι’ αυτό, ας είμαστε τουλάχιστον επαρκώς ενημερωμένες για όλα τα συμπτώματα, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Εκτός από τις εξάψεις και την αύξηση βάρους, που είναι τα πιο συνήθη σημάδια της διακοπής της περιόδου, υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που πρέπει να γνωρίζουμε…

  • 1. Αύξηση της κακής χοληστερόλης

Ακόμη κι’ αν δεν είχατε κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα, κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης αλλάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης με μια σημαντική τάση ανόδου. Ψυχραιμία! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στραφείτε σ’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σίγουρα σε μια πολύ σωστή διατροφή και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Απαραιτήτως, όταν αρχίσουν οι πρώτες ενδείξεις ότι μπαίνετε σε εμμηνοπαυσική περίοδο, κάντε μια επίσκεψη –εκτός από τον γυναικολόγο σας- και σε έναν διατροφολόγο, ώστε να σας καθοδηγήσουν σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σας.

  • 2. Κακή διάθεση, έλλειψη εξωστρέφειας
Μην τρομάζετε… Δεν πρόκειται για συμπτώματα κατάθλιψης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο κοινωνική κι’ αν έχετε υπάρξει, είναι πιθανό σ’ αυτή τη φάση να διακρίνετε στον εαυτό σας την τάση για ενδοσκόπηση και απομάκρυνση από τα κοινωνικά δρώμενα. Αν το σκεφτείτε, δεν είναι και τόσο κακό… Έχετε περάσει ένα μεγάλο διάστημα ως τώρα, αφιερωμένο στα παιδιά σας ή στη δουλειά σας. Ήσασταν πάντα μέσα σε όλα. Ίσως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τον εαυτό σας, να τον φροντίσετε και να τον ανακαλύψετε ξανά. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σίγουρα θα επανέλθετε σύντομα στην προηγούμενη διάθεσή σας!

  • 3. Ξηρότητα του δέρματος

Η διακοπή της περιόδου ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνική ξηρότητα στο δέρμα σας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων. Αντιμετωπίστε τις νέες ανάγκες του δέρματος σας διεξοδικά: αναζητείστε μια νέα ενυδατική κρέμα, πιο ενισχυμένη. Επιπλέον πίνετε πολύ νερό και τρώτε φρούτα και λαχανικά.

  • 4. Αύξηση σωματικού βάρους

Είναι αλήθεια ότι η εμμηνόπαυση προκαλεί σημαντικές αλλαγές στο σώμα και είναι βασικός λόγος που ξαφνικά μπορεί να δείτε ότι συγκεντρώνεται περισσότερο λίπος στην κοιλιά σας και σε άλλα σημεία του σώματος. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε γυναίκες που αθλούνται τακτικά. Δεν έχετε παρά να αλλάξετε λίγο τον τρόπο που γυμνάζεστε, να επιλέξετε ένα πιο σκληρό πρόγραμμα προπόνησης και να μειώσετε λίγο τις θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά. Ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι μια απόφαση. Και μάλιστα, με λίγη προσπάθεια, δεν αποκλείεται να δείτε το σώμα σας ακόμη και να αλλάζει προς το καλύτερο!

  • 5. Ακράτεια

Μελέτες αποδεικνύουν ότι αρκετές γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακράτειας πρώτου βαθμού, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν τις είχε απασχολήσει ποτέ. Κάποτε, ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, καθώς δημιουργεί ψυχολογικά και λειτουργικά προβλήματα σε μία γυναίκα.

Σήμερα, η ακράτεια πρώτου βαθμού, μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα με το Vagitense! Πρόκειται για μία θεραπεία, όπου χρησιμοποιείται laser τελευταίας γενιάς και δίνει λύσει τόσο στη χαλάρωση κόλπου, όσο και στην ακράτεια πρώτου βαθμού!

- Advertisement -