3 SOS ερωτήσεις για την αιδοιοπλαστική

Ταμπού ή μόδα; Ανάγκη ή lifestyle; Τα τελευταία χρόνια, που ο dr. Ναούμ και οι συνεργάτες του έκαναν γνωστό τον κλάδο της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερες γυναίκες διορθώνουν τα ανατομικά προβλήματα της γεννητικής περιοχής. Αρκετές από αυτές μάλιστα, δεν ήξεραν ότι πλέον μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, μέσα σε μία μόνο επέμβαση: την αιδοιοπλαστική!

Η αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται στα εξωτερικά όργανα της γυναίκας προκειμένου να πετύχουμε τη σμίκρυνση των χειλέων του αιδοίου, όταν αυτά είναι υπερμεγέθη, ασύμμετρα ή δύσμορφα και δημιουργούν καθημερινά προβλήματα στις γυναίκες. Μερικά από αυτά είναι οι τοπικές ενοχλήσεις από τα εσώρουχα, ο πόνος κατά την ερωτική επαφή, η δυσκολία εκγύμνασης κ.α. που δυστυχώς μόνο η γυναίκα που βιώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να τα καταλάβει…
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μάλιστα, που μια γυναίκα μπορεί να πονάει ακόμα και στο περπάτημα, ενώ αυτή η καθημερινή ταλαιπωρία είναι ικανή να καταστρέψει την καθημερινότητά της και τη σεξουαλικότητά της.

Eίναι γεγονός, ότι αρκετές γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη επέμβαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για διάφορους λόγους. Καταρχάς, το καλοκαίρι που φοράνε συχνά μαγιό και κολλητά ρούχα, το ανατομικό πρόβλημα της περιοχής γίνεται ιδιαίτερα εμφανές και μάλιστα αποκαλείται με τον όρο camel toe. Επίσης, τα μακριά και χαλαρά χείλη του αιδοίου, προκαλούν πρόβλημα στην επαρκή καθαριότητα της περιοχής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει η γυναίκα συχνές μυκητιάσεις. Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι η γυναίκα μπορεί να βρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να αποφασίσει να πραγματοποιήσει την επέμβαση με την ησυχία της, αν και η αποθεραπεία είναι μηδενική και συνήθως δεν χρειάζεται να λείψει ούτε μία ημέρα από τη δουλειά της.


Ας δούμε λοιπόν, μερικές από τις πιο SOS ερωτήσεις για την αιδοιοπλαστική.

  • Πως γίνεται το Χειρουργείο; 

    Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής γίνεται σε κλινική και η διάρκειά της δεν ξεπερνά τις 3 ώρες. Η επέμβαση πραγματοποιείται κυρίως με Laser και έτσι δεν έχουμε μεγάλες εμφανείς τομές με νυστέρι, που εκτός από το αισθητικό κομμάτι, επηρεάζουν και τον χρόνο επούλωσης. Η παραμονή στην κλινική είναι μόνο για λίγες ώρες, δηλαδή όσο χρειάζεται για να φύγει η αναισθησία από τον οργανισμό, ενώ η γυναίκα επιστρέφει το ίδιο βράδυ σπίτι της, με τις οδηγίες που θα της δώσει ο γιατρός. Στην επέμβαση χρησιμοποιούνται βιο-απορροφήσιμα ράμματα.
  • Πόσο κοστίζει η επέμβαση;
    Η αιδοιοπλαστική δεν είναι δαπανηρή επέμβαση και καλύπτεται από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μία επέμβαση αισθητικής, αλλά μία επέμβαση ανάγκης.
  • Πόσος χρόνος ανάρρωσης χρειάζεται; 
    Την πρώτη μέρα της επέμβασης χρειάζεται ξεκούραση και αποφεύγουμε να οδηγήσουμε για να μην έχουμε τριβή και ερεθισμό στο επίμαχο σημείο. Από εκεί και πέρα, την επόμενη κιόλας ημέρα η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της. Συνήθως, η πρόταση του γιατρού είναι να γίνει Παρασκευή η επέμβαση, ώστε κυρίως για ψυχολογικούς λόγους να έχει η γυναίκα μπροστά της το Σαββατοκύριακο για ξεκούραση. 
Στη συνέχεια τίποτα δεν έχει ο γιατρός να μας απαγορεύσει από το καθημερινό μας πρόγραμμα, εκτός από την ερωτική επαφή, που δεν πρέπει να συμβεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Πόνος δεν υφίσταται, αλλά αν νιώσετε τις πρώτες 2 μέρες κάποια ενόχληση δεν έχετε παρά να πάρετε κάποιο ήπιο παυσίπονο.
Μετά από 5-8 εβδομάδες θα έχετε ήδη ξεχάσει ότι έχετε κάνει κάποια επέμβαση και να σκεφθεί κανείς ότι αυτή η απλή διαδικασία αλλάζει ριζικά τη ζωή της γυναίκας, αφού θα μπορείτε πλέον να βάλετε κολάν ή μαγιό χωρίς να φαίνεται το πρόβλημα, να βρείτε τη χαμένη αυτοπεποίθησή σας και να χαρείτε τον έρωτα με τον σύντροφό σας!

- Advertisement -