3 τρόποι για να βρίσκετε ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σας

Μία ερώτηση που απασχολεί κάθε γυναίκα

Είτε μια γυναίκα θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης, είτε επιθυμεί διακαώς να μείνει έγκυος, σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να γνωρίζει είναι ποιες είναι οι γόνιμες μέρες της…

Η ωορρηξία όπως ονομάζεται η περίοδος/διαδικασία που συντελείται στο σώμα μας κατά τη γόνιμη περίοδο, περιγράφει ουσιαστικά τη στιγμή που το ωάριο της γυναίκας απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Για να πραγματοποιηθεί και σύλληψη βέβαια, πρέπει ένα σπερματοζωάριο του άντρα να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Η ωορρηξίας έχει διάρκεια 5 περίπου ημερών οι οποίες ξεκινούν 4 μέρες πριν την ωορρηξία και τελειώνουν την επομένη της.

Ποιοι είναι όμως οι 3 βασικοί τρόποι που μπορείτε να υπολογίσετε ποιες είναι για εσάς οι 5 αυτές επίμαχες ημέρες;

  • Υπολογίζοντας την ημερομηνία της ωορρηξίας βάσει του κύκλου σας
    Η διάρκεια του κύκλου διαφοροποιείται από γυναίκα σε γυναίκα. Για να υπολογίσετε όμως τις γόνιμες μέρες σας αρκεί να αφαιρέσετε 14 μέρες από την ημερομηνία που περιμένετε την επόμενη περίοδο. Αν δηλαδή ο κύκλος σας διαρκεί 28 μέρες, η ωορρηξία συμβαίνει 14 μέρες μετά την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου.
  • Μετρώντας τη θερμοκρασία σας
    Αν μετράτε κάθε μέρα την ίδια ώρα, με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο θερμόμετρο τη θερμοκρασία σας, θα μπορέσετε να βρείτε ποια είναι η μέρα της ωορρηξίας. Υπάρχει μια μέρα από τις πέντε γόνιμες του μήνα, που η θερμοκρασία της γυναίκας ανεβαίνει πολύ. Η μέρα της ωορρηξίας είναι αυτή ακριβώς που προηγείται της μέρας που η θερμοκρασία αυξάνεται πολύ. Να πούμε ότι η βασική θερμοκρασία διαφοροποιείται από οργανισμό σε οργανισμό. Αυξημένη θερμοκρασία θεωρούμε αυτή που ξεπερνά τη βασική θερμοκρασία, όποια κι αν είναι αυτή για τον καθένα.
  • Κάνοντας υπερηχογράφημα
    Αν θέλετε πιο σίγουρα αποτελέσματα και δεν σας αρκούν οι «σπιτικές» μέθοδοι μπορείτε να κάνετε και υπερηχογράφημα. Το υπερηχογράφημα μετράει ουσιαστικά το θυλάκιο που περιέχει το ωάριο. Όταν το θυλάκιο μεγεθύνεται στο μέγιστο είναι που μιλάμε για τη μέρα της ωορρηξίας.

- Advertisement -