3 συμπτώματα εγκυμοσύνης

Μήπως περιμένετε τον πελαργό;

Είτε είστε στη διαδικασία που το περιμένετε και το προσπαθείτε, είτε συμβαίνει απρόοπτα και απρόσμενα, έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή που αναρωτιέστε «μήπως είμαι έγκυος;». Φυσικά υπάρχει ο «βασικός δεκάλογος» με τα σημάδια εγκυμοσύνης  που μπορεί να σας δημιουργήσουν σοβαρές υποψίες. Και γενικά ξέρουμε όλες πάνω κάτω τις βασικές ενδείξεις της εγκυμοσύνης, που θα μας οδηγήσουν στο φαρμακείο για τεστ .

Μέσα σ’ αυτές υπάρχουν τρεις μορφές αδιαθεσίας, ενόχλησης, ασθένειας, που αποτελούν βασικά συμπτώματα εγκυμοσύνης και που μπορεί να προηγούνται μάλιστα από τα άλλα…

  • Μα γιατί έχω πυρετό;
    Δεν μιλάμε βέβαια για 40 πυρετό! Αλλά αν έχετε δέκατα και μια μόνιμη υπερθερμία, υπάρχει περίπτωση να είστε έγκυος. Η εγκυμοσύνη από την πρώτη στιγμή αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Με πήρε ο ύπνος πάνω στο laptop 
    Έχετε κοιμηθεί κανονικά το οχτάωρο σας κι’ όμως αισθάνεστε μια αδιανόητη νύστα και μια κόπωση σαν να έχετε να ξεκουραστείτε μέρες… Μια πιθανή αιτία που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι και η εγκυμοσύνη. Κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης η υπνηλία είναι πολύ βασικό σύμπτωμα
  • Πηγαίνω στην τουαλέτα κάθε 10 λεπτά
    Όχι, δεν χρειάζεται να πιείτε μπύρες ή 2 λίτρα νερό για να έχετε διαρκώς την ανάγκη να ουρήσετε. Μπορεί απλά να είστε έγκυος. Καθώς κατά την περίοδο της κύησης, και στα πρώτα ακόμη στάδια αυτής, ο οργανισμός παράγει περισσότερα υγρά ενώ παράλληλα πιέζεται και η ουροδόχος κύστη, η συχνοουρία είναι κάτι σύνηθες κατά την εγκυμοσύνη.

- Advertisement -