3 μύθοι για το ταμπόν

Ας δούμε τους μεγαλύτερους μύθους, σχετικά με το ταμπόν.

Οι νεαρές κοπέλες φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν, οι μεγαλύτερες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ας δούμε τους μεγαλύτερους μύθους, σχετικά με το ταμπόν.

  • Μύθος Ν. 1: Το ταμπόν μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις.

Πραγματικότητα: Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ταμπόν, είναι υποαλλεργικό και δεν διαταράσσει την ισορροπία του τραχήλου, άρα δεν υπάρχει φόβος μόλυνσης. Σε γενικές γραμμές όμως, όπως πρέπει η σερβιέτα να αλλάζεται συχνά, έτσι και  το ταμπόν δεν πρέπει να μένει πολύ ώρα μέσα στον κόλπο.

  • Μύθος Ν.2: Το ταμπόν μπορεί να «σπάσει» τον παρθενικό υμένα.

Πραγματικότητα: Ο παρθενικός υμένας έχει μεγάλη ελαστικότητα και δεν «κινδυνεύει» από την καθημερινή χρήση του ταμπόν. Γι’ αυτό προτείνεται από τους γυναικολόγους η χρήση του, ακόμα και σε νεαρά κορίτσια που έχουν περίοδο για πρώτη φορά.

  • Μύθος Ν. 3: Το ταμπόν δεν είναι σταθερό

Πραγματικότητα: Είναι αδύνατο το ταμπόν να «χαθεί» μέσα στον κόλπο! Στην πραγματικότητα, το ταμπόν λόγω του σχεδιασμού του, κουνιέται μόλις μερικά χιλιοστά μέσα στον κόλπο, όσο και αν εσείς νιώθετε το αντίθετο. Άλλωστε, το μήκος του κόλπου είναι μόλις 10 εκατοστά, οπότε ότι και να κάνετε αποκλείεται να χάσετε το ταμπόν.

- Advertisement -