3 λόγοι που δεν σου ήρθε περίοδος

Αποκλείοντας φυσικά την περίπτωση εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας, μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές στην περίοδο. Άλλες φορές αυτές είναι τυχαίες, άλλες φορές υποκρύπτεται κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Ας δούμε τους 3 πιο συχνούς λόγους που δεν σου ήρθε περίοδος αυτόν τον μήνα, αποκλείοντας φυσικά την περίπτωση εγκυμοσύνης:
  • 1. Έντονη καθημερινότητα

Το άγχος, η κακή διατροφή, η έντονη στενοχώρια μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική καθυστέρηση ή και απώλεια της περιόδου σου για ένα χρονικό διάστημα (γνωστή και ως αμηνόρροια) . Εάν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείς στον γυναικολόγο σου, για να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις την περίοδό σου.

  • 2. Φαρμακευτική αγωγή

Είναι πολύ πιθανό, εάν τον τελευταίο καιρό ακολουθείς μία φαρμακευτική αγωγή, να ευθύνεται για την καθυστέρηση ή απώλεια της περιόδου σου, καθώς αρκετά φάρμακα μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών. Είναι πολύ σημαντικό να το συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου, ώστε να μπορέσεις να λαμβάνεις τη φαρμακευτική αγωγή σου, χωρίς όμως να απορυθμίζεται η περίοδός σου.

  • 3. Γυναικολογικά προβλήματα

Ενδομητρίωση, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, απλασία της μήτρας, προβλήματα με τον θυρεοειδή είναι μόνο μερικά από τα γυναικολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση ή απώλεια περιόδου.

Μία επίσκεψη στον γυναικολόγο αρκεί, για να διαπιστώσεις ποιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και να το αντιμετωπίσεις άμεσα!

- Advertisement -