Όσα πρέπει να ξέρει η έφηβος για την προφύλαξη

Μιλήστε ανοιχτά με την κόρη σας για ό,τι αφορά την προφύλαξή της

Έρχεται η ώρα που πρέπει να συζητήσετε με την κόρη σας ένα δύσκολο θέμα που ωστόσο την βοηθά στη σεξουαλική της ωρίμανση; Ενημερωθείτε, προετοιμαστείτε και χρησιμοποιείστε τα σωστά επιχειρήματα.

Η εμπιστοσύνη, η τρυφερότητα και η επιστημονική γνώση θα σας βοηθήσουν να μιλήσετε χωρίς ταμπού για τη χρήση του προφυλακτικού. Με τη σωστή προετοιμασία, μία φαινομενικά δύσκολη συζήτηση μπορεί να γίνει ακόμα και ευχάριστη.

  • Χτίστε την επικοινωνία σας από νωρίς. Φροντίστε να είστε η πρώτη που θα της μιλήσετε για το σεξ, ώστε η συζήτηση για την προστασία να προκύψει φυσιολογικά. Επιπλέον αν έχετε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ο λόγος σας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εισακουστεί.
  • Τονώστε της την αυτοπεποίθηση. Η επιλογή του σωστού συντρόφου είναι δική της  και σωστός σύντροφος είναι εκείνος που σέβεται την υγεία της.
  • Ενημερωθείτε για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα πριν της μιλήσετε. Έτσι θα μπορέσετε να είστε πειστική στα επιχειρήματά σας για τη σημασία του προφυλακτικού.
  • Ενημερωθείτε επιστημονικά για τις συνέπειες της έκτρωσης στον οργανισμό και για τις ορμονικές μεταβολές που μπορεί να προκαλέσει. Ο γιατρός σας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μεταφέρετε σωστά την εικόνα.
  • Μιλήστε ανοιχτά και προετοιμάστε την για την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει πιθανόν με τον σύντροφό της. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που δεν επιθυμούν τη χρήση προφυλακτικού και μάλιστα μπορεί να γίνουν πιεστικοί προς το αντίθετο.
  • Αναφερθείτε στην προσωπική σας εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό η κόρη σας να νιώσει ότι δεν μιλάτε θεωρητικά, ως αυθεντία, αλλά ως γυναίκα που, όπως κι εκείνη, έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση.
  • Χρησιμοποιήστε μία μικρή δόση χιούμορ. Αν και το θέμα που θίγετε είναι πολύ σοβαρό, λίγο χιούμορ θα ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και θα ενισχύσει την επικοινωνία σας.

- Advertisement -