Κινητό στην εγκυμοσύνη

Πόσο όμως επιβλαβές είναι; Και αν είμαστε έγκυες; Βάζουμε την υγεία του μωρού μας σε κίνδυνο;

Το κινητό είναι πάντα δίπλα μας είτε κινούμαστε, είτε κοιμόμαστε, είναι πάντα πολύ κοντά μας. Πόσο όμως επιβλαβές είναι; Και αν είμαστε έγκυες; Βάζουμε την υγεία του μωρού μας σε κίνδυνο;

Το κινητό είναι μια συσκευή που παρόλο που είναι πολύ χρήσιμη όλοι πρέπει να προσέχουν και να την χρησιμοποιούν με μέτρο, ενώ όταν δεν την χρειάζονται ή να την κλείνουν πριν πέσουν για ύπνο. Καλό θα είναι όμως μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη να δώσει λίγο περισσότερη προσοχή. Σίγουρα, δεν μπορεί να σταματήσει για εννέα μήνες να χρησιμοποιεί το κινητό, ίσως όμως πρέπει να το ελαττώσει. 
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά των γυναικών που χρησιμοποίησαν πολύ το κινητό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης διατρέχουν κάποιο κίνδυνο υπερκινητικότητας ή άλλων ευαισθησιών και η αλήθεια είναι πως γίνονται πολλές μελέτες ετησίως σε όλον τον κόσμο, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς. Τα ανησυχητικά αυτά συμπεράσματα βγήκαν, αφού βέβαια ελήφθησαν υπόψη και άλλοι παράγοντες που έδειξαν την προβληματική ίσως συμπεριφορά των παιδιών, όπως είναι δηλαδή ο χρόνος ενασχόλησης της μητέρας με το παιδί.

Μπορεί οι μελέτες να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, όμως η έκθεση του εμβρύου στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι ένας κίνδυνος, που αν επαληθευθεί θα αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα, δημόσιας υγείας με δεδομένη την τόσο εκτεταμένη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Επίσης, καλό θα κάνει στις εγκύους να απομακρυνθούν λιγάκι από το κινητό τους και να το χρησιμοποιούν μόνο όταν υπάρχει ανάγκη έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους, για να προετοιμαστούν για το μωράκι τους, αλλά και για να συνεχίσουν τη ζωή τους κάνοντας τα χόμπι τους χωρίς να είναι κολλημένες σε μία οθόνη που δεν προσφέρει τίποτα ούτε σε αυτές ούτε στα έμβρυα. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι η υπερβολική χρήση του κινητού δεν ενδείκνυται για κανέναν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις, αλλά ενδείξεις και συσχετισμοί, κατά πόσο το κινητό επηρεάζει το έμβρυο και τη μέλλουσα μαμά. Σε κάθε περίπτωση, ο περιορισμός της χρήσης του κινητού, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει και στους δύο. Δοκιμάστε το!

- Advertisement -