Κεφάλαιο Γυναικείος Αυνανισμός

Ο γυναικείος αυνανισμός θεωρείται -και για πολλές γυναίκες είναι- ένα θέμα ταμπού. Σπάνια οι γυναίκες μιλούν συζητάνε για τη σεξουαλική αυτοικανοποίηση στην οποία μπορεί ενίοτε να προσφεύγουν. Και το χειρότερο είναι ότι πολύ συχνά ενοχοποιούν στο μυαλό τους τον αυνανισμό και θεωρούν ότι είναι μια πράξη μεμπτή ή ντροπιαστική.

Τι ισχύει όμως στ’ αλήθεια με τον γυναικείο αυνανισμό; Ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

 Μύθος: Ο αυνανισμός είναι ανδρική υπόθεση.

Οι άντρες είναι πιο απελευθερωμένοι με το θέμα του αυνανισμού, με αποτέλεσμα να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, ως και απαραίτητο, για έναν άντρα να αυνανίζεται.

Αντίθετα στην περίπτωση της γυναίκας, πολλοί θεωρούν ότι είναι ντροπή ή απόρροια σεξομανίας.

Πραγματικότητα: Ο αυνανισμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική και απαραίτητη διαδικασία, τόσο για τη γυναίκα, όσο και για τον άντρα.

 


 

Μύθος: Ο αυνανισμός έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης σεξ.
Ένα βασικό ταμπού που συνοδεύει τον αυνανισμό είναι ότι προκύπτει από την έλλειψη του σεξ, ότι οι άνθρωποι που αυνανίζονται δεν κάνουν σεξ.

Πραγματικότητα: Ο αυνανισμός είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και μας βοηθάει να ανακαλύπτουμε τρόπους να απολαμβάνουμε το σεξ. Ακόμη και αν έχουμε μόνιμη σεξουαλική σχέση, δεν σημαίνει ότι εξαιρούμε τον αυνανισμό από τη ζωή μας.

 


 

 Μύθος: Ο αυνανισμός έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

Υπάρχει ακόμη και το ρητό ότι «ο αυνανισμός τυφλώνει». Τόσο πολύ ενοχοποιημένος έχει υπάρξει ο αυνανισμός! Έχει επίσης ειπωθεί ότι προκαλεί στείρωση και ψυχολογικά προβλήματα.

Πραγματικότητα: Η πραγματικότητα φυσικά απέχει πολύ από όλα τα παραπάνω.

Αν ο αυνανισμός δεν γίνεται εμμονή και δεν πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο, μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Τονώνει την αυτοπεποίθηση, χαλαρώνει από την ένταση, μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει με τον χρόνο κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία…

- Advertisement -