Γιατί δεν έχω όρεξη για σεξ;

Το σεξ είναι μια από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Το σεξ είναι μια από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Ή τουλάχιστον έτσι συνηθίζουμε να λέμε… Οι άνθρωποι που είναι άνετοι με το σώμα τους και έχουν την ικανότητα να αφήνονται, βιώνουν τον οργασμό σαν μια ανανεωτική και σπουδαία εμπειρία.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα; Και κυρίως γιατί ορισμένες γυναίκες χάνουν εντελώς την όρεξη τους για σεξουαλική επαφή; Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 43% των γυναικών δηλώνει κάποιο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το σεξ…
  • Τα συνηθισμένα αίτια

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην έλλειψη επιθυμίας για σεξ. Οι ορμονικές αλλαγές ή μια ενδεχόμενη ασθένεια, ακόμη και αν αυτή έχει θεραπευτεί (για παράδειγμα αν μια γυναίκα έχει περάσει καρκίνο και έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία) είναι βασικά αίτια στην μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Όπως επίσης και η κατάθλιψη ή το στρες που εκδηλώνεται σε δύσκολες περιόδους και η κούραση. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να απολαύσει στιγμές και να επικοινωνήσει, πώς να θέλει να μπει στη διαδικασία της στενής σωματικής επαφής; Επιπλέον ο τρόπος ζωής, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και η καριέρα μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν, να μας παρασύρουν σε μια ρουτίνα και να προκαλέσουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Πολλές γυναίκες επίσης δεν έχουν διάθεση για σεξ μετά τον τοκετό.

  • Τα πιο ιδαίτερα αίτια

Ο παράγοντας ψυχολογία για τη γυναίκα είναι το Α και το Ω όταν πρόκειται για τη σεξουαλική επαφή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις λοιπόν, που οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, αισθάνονται άσχημα και έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η μορφολογία της γεννητικής περιοχής, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική διάθεση, τόσο για λειτουργικούς λόγος (πόνος στο σεξ), όσο και για ψυχολογικούς λόγους (Αίσθημα κατωτερότητας, κόμπλεξ, ντροπή). Αν λοιπόν κάποια γυναίκα αντιμετωπίζει ένα γενετικό πρόβλημα στο αιδοίο της, πολύ συχνά καταλήγει να το αποστρέφεται, γεγονός που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα εύκολα πλέον με την επέμβαση της αιδοιοπλαστικής.

Όποιο από τα παραπάνω πρόβλημα κι’ αν αντιμετωπίζετε, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αναγνωρίσετε το πρόβλημα σας. Μην δέχεστε σαν φυσιολογική κατάσταση την αποχή από το σεξ.

Εξετάστε ποιο είναι το αίτιο που σας έχει οδηγήσει εδώ και αντιμετωπίστε το. Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας και συζητήστε ανοιχτά με τον σύντροφο σας…

- Advertisement -