Ό,τι δεν γνωρίζατε για την κολποπλαστική

Ένας ή δύο φυσιολογικοί τοκετοί είναι ικανοί να αλλάξουν τη μορφολογία του κόλπου και να προκαλέσουν χαλάρωση. Η σύγχρονη μητέρα έχει όμως έναν ισχυρό σύμμαχο, που ονομάζεται κολποπλαστική.

 • Γιατί χαλαρώνει ο κόλπος; 
  Η φυσιολογική διάμετρος του κόλπου είναι περίπου στα 2 εκατοστά, όπου κατά η διάρκεια του τοκετού περνά από μέσα το κεφάλι του παιδιού που έχει διάμετρο 10 εκατοστά. Φυσικό και επόμενο είναι, όταν επανέλθει το κόλπος να “κλείσει” στα 4 ή 5 εκατοστά, σίγουρα όμως δεν θα επανέλθει στα 2 εκατοστά.
 • Τι προβλήματα δημιουργεί η χαλάρωση; 
  Από απώλεια ούρων, μέχρι έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης από τον σύντροφο. Είναι πολύ σημαντική η διαφορά που νιώθουν οι γυναίκες μετά τον τοκετό, τη στιγμή μάλιστα που ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης είναι ορατός. Αρκετές γυναίκες αναφέρουν ακράτεια και διαφορά στη σεξουαλική τους ικανοποίηση, ενώ σε πιο σοβαρά περιστατικά έχει παρατηρηθεί ακόμα και πρόπτωση μήτρας.
 • Πώς διορθώνεται; 
  Με μία λεπτή επέμβαση, που πραγματοποιείται μόνο από ελάχιστους εξειδικευμένους ιατρούς στην Ελλάδα, διορθώνεται οριστικά το εύρος του κόλπου μαζί με οποιαδήποτε δυσμορφία μπορεί να υπάρχει εκ γενετής (μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου, ασυμμετρία κλειτορίδας κ.α.), με αποτέλεσμα οι γυναίκες να επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινότητά τους. Το χειρουργείο μάλιστα, καλό είναι να μην πραγματοποιείται με νυστέρι, καθώς έτσι νεκρώνουν αρκετές νευρικές απολήξεις της περιοχής και υπάρχουν ορατές τομές. Ο Δρ. Ναούμ χρησιμοποιεί στην Ελλάδα αποκλειστικά διοδικό laser τελευταίας γενιάς, για να πραγματοποιήσει την κολποπλαστική αναίμακτα! Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης, ότι το laser δεν καταστρέφει τα νεύρα και τις αισθητικές απολήξεις, ενώ υπάρχει δραματική μείωση των ουλών σε σχέση με το νυστέρι!
 • Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας; 
  Καταρχάς να τονίσουμε ότι πραγματοποιώντας την κολποπλαστική δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο ούτε μία ημέρα. Δεν απαιτείται να πάρετε άδεια από τη δουλειά, καθώς φροντίζουμε να κάνουμε Σάββατο το χειρουργείο ώστε να πάτε τη Δευτέρα κανονικά στη δουλειά σας. Η κολποπλαστική δεν πονάει, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας υποχρεώσεις (δείτε εδώ: https://www.ananeosi.gr/index.php?page=4&content=119)
 • Το “πόδι της καμήλας”
  Αρκετές γυναίκες επιλέγουν σήμερα να κάνουν την κολποπλαστική, μαζί με διόρθωση των χειλέων του αιδοίου που δημιουργούν το γνωστό “πόδι της καμήλας” όπως το ονομάζουν οι ειδικοί. Έτσι, μπαίνετε μία φορά στο χειρουργείο και με μία επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα διορθώνεται η συνολική εικόνα και λειτουργικότητα της περιοχής. (δείτε εδώ: )https://www.ananeosi.gr/index.php?page=4&content=151)

ananeosi.gr Ο Dr Ναούμ Απαντά

Η γνώμη του γυναικολόγου
Δρ. Ναούμ
“Στις γυναίκες που αναλαμβάνω να παρακολουθήσω την εγκυμοσύνη τους, προτείνω να κάνουν κολποπλαστική αμέσως μετά τον τοκετό αφού είναι ήδη στο χειρουργείο και δεν θα χρειαστεί να μπουν ξανά. Δεν είναι ποτέ αργά όμως για να κάνετε κολποπλαστική και να διορθώσετε τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής. Ειδικά όταν πλέον η διαδικασία είναι εύκολη και ανώδυνη, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος”.

- Advertisement -