Χάπι της επόμενης ημέρας

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο.

Παρά την ευκολία με την οποία χορηγείται και ενώ είναι ένα πιστοποιημένο φάρμακο που θεωρείται ακίνδυνο, υπάρχουν κάποια συμπτώματα που ίσως να προκαλέσει και να σας τρομάξουν.
Οι πιο συνήθεις παρενέργειες που προκαλεί το χάπι της επόμενης μέρας είναι:
  • Η έντονη ζάλη. Αν λάβετε το χάπι της επόμενης μέρας και αισθανθείτε μια έντονη ζάλη και αδιαθεσία, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείτε. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα παροδικό και ενίοτε αναμενόμενο.
  • Η τάση προς εμετό είναι επίσης ένα πιθανό σύμπτωμα που προκαλείται μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου χαπιού. Προσέξτε μόνο, γιατί αν κάνετε εμετό πριν περάσουν 3 ώρες από τη στιγμή που πήρατε το χάπι, θα πρέπει να το ξαναπάρετε γιατί ενδεχομένως να μην έχει προλάβει να δράσει.
  • Το αίσθημα κόπωσης είναι μια ακόμη παρενέργεια που δεν πρέπει να σας προκαλεί ανησυχία γιατί είναι παροδική.
Οι γυναίκες που έχουν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα είναι πιο ευάλωτες σε πιθανές παρενέργειες. 
Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας. Επίσης εφόσον έχετε σεξουαλικές επαφές είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πότε είναι πιθανό να έχετε μείνει έγκυος για να μην μπαίνετε στη διαδικασία χορήγησης του χαπιού, εφόσον δεν συντρέχει λόγος. Πολλές φορές ανησυχούμε για την πιθανότητα εγκυμοσύνης παρά τη χρήση προφυλακτικού, άλλες πάλι θεωρούμε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος χρησιμοποιώντας μόνο το άλλοθι της περιόδου .
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το χάπι της επόμενης ημέρας, είναι επείγουσα αντισύλληψη και όχι μόνιμη μέθοδος αντισύλληψης, οπότε θα πρέπει να λαμβάνεται με μέτρο και πάντα υπό την καθοδήγηση του ιατρού που σας παρακολουθεί.

- Advertisement -