Φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας;

Μήπως έχετε παρασυρθεί από τη ρουτίνα της καθημερινότητας;

Συχνά οι γυναίκες παρασύρονται από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και από τα άγχη της οικογενειακής ζωής και ξεχνάνε να φροντίσουν τον εαυτό τους. Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για περιποιήσεις ομορφιάς και για εξόδους… Υπάρχουν ορισμένα θέματα ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για την ψυχολογία, αλλά και για την υγεία της κάθε γυναίκας.

Ο τρόπος για να καταλάβετε αν «φροντίζετε» αρκετά την υγεία σας είναι απαντώντας θετικά ή αρνητικά στις παρακάτω τρεις απλές ερωτήσεις.

  • Κάνετε σεξ 1 τουλάχιστον φορά την εβδομάδα;

Αν η απάντηση σας είναι αρνητική, έχετε ήδη έναν λόγο να πιστεύετε ότι δεν φροντίζετε τον εαυτό σας όσο χρειάζεται. Το σεξ έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας, που σχετίζονται από την καρδιά μέχρι τον εγκέφαλο μας.

  • Έχετε υποβληθεί σε εξέταση για HIV;

Συχνά θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα θέμα μακριά από εμάς που δεν μας αφορά. Αμελούμε ή αδιαφορούμε να υποβληθούμε στην συγκεκριμένη εξέταση, ενώ είναι απλή και σύντομη. Μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνουμε αδιαφορία τόσο σ’ εμάς όσο και στον σύντροφο μας.

  • Φέτος κάνατε τεστ ΠΑΠ; 

Η πιο διαδεδομένη γυναικολογική εξέταση που μέχρι στιγμής έχει σώσει εκατομμύρια ζωές είναι η πρώτη που κάνουμε κάθε χρόνο. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε… Ωστόσο υπάρχουν πολλές γυναίκες που αναβάλλουν το τεστ ΠΑΠ και τελικά υποβάλλονται στην εξέταση όχι μια φορά τον χρόνο, αλλά κάθε δύο ή και τρία χρόνια.

Εκτός του ότι αυτή η αμέλεια μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία σας, επισημαίνει ταυτόχρονα ότι ο εαυτός σας έρχεται σε δεύτερη μοίρα… Ξανά σκεφτείτε το!

- Advertisement -