Φοβάμαι τον γυναικολόγο!

Ποιοι είναι οι συχνότεροι φόβοι των γυναικών και τι μπορείτε να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε; Ο δρ. Ναούμ, λύνει κάθε απορία.

Ποιοι είναι οι συχνότεροι φόβοι των γυναικών και τι μπορείτε να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε; Ο δρ. Ναούμ, λύνει κάθε απορία.

  • Φοβάμαι να πάω σε άνδρα γυναικολόγο

Ένας γυναικολόγος, βλέπει δεκάδες γυναίκες καθημερινά! Δεν πρόκειται λοιπόν σε καμία περίπτωση ένας ιατρός, να φέρει σε δύσκολη θέση την ασθενή του. Εάν εμπιστευθείτε λοιπόν έναν γυναικολόγο και σας εμπνεύσει σιγουριά στην πρώτη σας επίσκεψη, τότε σίγουρα οι επόμενες θα είναι πολύ καλύτερες.

  • Φοβάμαι να του πω την αλήθεια

Ένας έμπειρος γυναικολόγος, έχει αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά στην καριέρα του. Δεν υπάρχει λοιπόν απολύτως τίποτα που μπορεί να τον σοκάρει. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στον κύκλο σας, εάν έχετε ελεύθερες επαφές, εάν έχετε οποιοδήποτε ενοχλητικό σύμπτωμα, είναι πληροφορίες πολύ χρήσιμες για τον ιατρό, ώστε να μπορέσει να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.

  • Φοβάμαι ότι θα κρίνει

Ο γυναικολόγος δεν βρίσκεται εκεί για να σας κρίνει, αλλά για να σας συμβουλεύσει. Εάν κάνει ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή, δεν το κάνει για να βγάλει συμπεράσματα για τον χαρακτήρα σας, αλλά για να έχει το ιστορικό σας και να δει εάν υπάρχουν επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να κάνετε, ώστε να εξασφαλίσει τη γυναικολογική σας υγεία. Θυμηθείτε! Είναι πολύ δύσκολο να πείτε κάτι σε έναν γυναικολόγο που θα τον σοκάρει, καθώς είναι πλήρως εξοικειωμένοι με οποιαδήποτε ιστορία!

  • Φοβάμαι ότι θα πονέσω

Δεν υπάρχει καμία γυναίκα, που να ισχυριστεί ότι δεν νιώθει κάποια μικρή δυσφορία κατά το τεστ Παπανικολάου. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να παρομοιαστεί με πόνο. Σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι αυτή η ετήσια εξέταση, που κρατά λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να σώσει τη ζωή σας!

  • Φοβάμαι να ρωτήσω

Είναι γεγονός, ότι αρκετές γυναίκες δεν απευθύνουν ερωτήσεις στον γυναικολόγο τους, γιατί φοβούνται ότι δεν θα καταλάβουν την απάντηση. Είναι επίσης γεγονός, ότι αρκετοί γυναικολόγοι χρησιμοποιούν ιατρικούς όρους, με αποτέλεσμα να μην γίνονται πλήρως κατανοητοί. Ζητήστε από τον γυναικολόγο σας να σας μιλήσει απλά και κατανοητά. Ρίξτε τις γέφυρες για να χτίσετε μία σχέση επικοινωνίας μαζί του. Εάν το προσπαθήσετε και κάτι τέτοιο καταστεί αδύνατο, τότε μπορείτε να ψάξετε κάποιον άλλο γυναικολόγο που να σας καλύπτει περισσότερο (βλ. εδώ «Πώς να επιλέξετε τον γυναικολόγο σας».

  • Φοβάμαι να μάθω το αποτέλεσμα

Η ώρα της αλήθειας είναι σίγουρα αγχωτική. Όμως, υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες γυναικών που έμαθαν έγκαιρα από το πιο απλό πρόβλημα, όπως μία μυκητίαση, μέχρι το πιο σύνθετο, όπως ο καρκίνος του μαστού ή του τραχήλου, και το αντιμετώπισαν άμεσα και με μεγάλη επιτυχία. Είναι καλύτερα να γνωρίζετε κάτι έγκαιρα, παρά να αφήσετε μία κατάσταση να διαιωνιστεί.

- Advertisement -