Υπεύθυνες αποφάσεις

Αν ξεκινάτε τώρα τη σχέση σας, λάβετε υπόψη σας τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για μία ασφαλή σεξουαλική ζωή.

Οι γυναίκες έχουν να λάβουν πολλές αποφάσεις γύρω από το σεξ, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της αποχής, ή της επανενεργοποίησης.

Εφ’ όσον ξεκινάτε τώρα μία νέα σας σχέση θα πρέπει να θέσετε στο τραπέζι όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλειά σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε χωρίς άγχος την ερωτική σας ζωή.

Αν ετοιμάζεστε για ένα συναισθηματικό restart θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  • Το είδος της σχέσης που έχετε
  • Το είδος της αντισύλληψης που θα προτιμήσετε
  • Την πιθανότητα σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και τις μεθόδους πρόληψης

Πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την κοινή σεξουαλική σας ζωή, κουβεντιάστε με τον σύντροφό σας κατά πόσο είστε και οι δύο έτοιμοι για μία σεξουαλική σχέση.

  •  Ρωτήστε για τη σεξουαλική ιστορία του, συμπεριλαμβανομένου αν είχε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.
  • Συζητήστε για την μέθοδο προστασίας που θα χρησιμοποιήσετε
  • Μην αποφύγετε το θέμα της αντισύλληψης, με μεθόδους όπως η χρήση προφυλακτικού και τα αντισυλληπτικά
  • Ανοιχτείτε με το αν ο σύντροφός σας έχει βρεθεί ή θα ήθελε να βρεθεί σε παράλληλη σεξουαλική σχέση με άλλα άτομα.

Θυμηθείτε πως ο κίνδυνος μόλυνσης από έναν ιό που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή AIDS αυξάνεται αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε σεξουαλική επαφή με άλλους ανθρώπους.

Αν αισθάνεστε δεύτερες σκέψεις για τις παραπάνω συζητήσεις σκεφτείτε πως μία σχέση είναι ώριμη μόνο όταν όλα τα θέματα μπορούν να συζητηθούν χωρίς να αποτελούν ταμπού. Με το σωστό τρόπο και την κατάλληλη ατμόσφαιρα ακόμα και μία φαινομενικά άχαρη συζήτηση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με το σύντροφό σας και να ανοίξει ένα νέο, πιο καθαρό, πεδίο επικοινωνίας.

- Advertisement -