Υπάρχει στάση στο σεξ που βοηθάει να μείνω έγκυος;

Ειδικά αν η στιγμή της σύλληψης καθυστερεί, η ίδια αγχώνεται και γεμίζει με απορίες

Μια από τις πιο συχνές απορίες που προκύπτουν είναι αν υπάρχει κάποια στάση στο σεξ που να αυξάνει τις πιθανότητες να μείνει μια γυναίκα έγκυος.
Οι απόψεις για το συγκεκριμένο ερώτημα διίστανται και ποικίλλουν, αφού κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν απαντάται, ούτε αποδεικνύεται επιστημονικά. Ωστόσο υπάρχουν αμυδρές ενδείξεις για δύο στάσεις που μπορούμε να ισχυριστούμε – κυρίως βάσει της λογικής και όχι επιστημονικής τεκμηρίωσης- ότι  ίσως μπορεί να βοηθήσουν στη σύλληψη.

 

  • Καλύτερη στάση για να μείνετε έγκυος

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το σπέρμα του άντρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας. Οπότε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση έχουμε, τόσο πιθανότερο είναι να μείνουμε έγκυος. Οι στάσεις λοιπόν που ίσως ευνοούν μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη είναι η ιεραποστολική – με τον άντρα από πάνω δηλαδή, καθώς και η στάση με τον άντρα από πίσω και τη γυναίκα γονατιστή.

  • Στάσεις για να αποφύγετε

Αντίστοιχα, στοχεύοντας στο να βρει το σπέρμα τον δρόμο του προς τη μήτρα, οι στάσεις κατά τις οποίες το σπέρμα δεν πλησιάζει τον τράχηλο, θεωρούνται ακατάλληλες. Αυτές είναι η όρθια και η καθιστή.

  • Ο οργασμός βοηθάει

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν εφόσον έχετε μπει στη διαδικασία του σεξ αναπαραγωγής, είναι ότι ο οργασμός τόσο του άντρα, όσο και της γυναίκας ευνοεί τη σύλληψη. Μάλιστα ο ταυτόχρονος οργασμός αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες, καθώς με τον οργασμό αυξάνεται η κινητικότητα του σπέρματος και οι συσπάσεις των έσω οργάνων της γυναίκας.

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το σπέρμα του άντρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας.

- Advertisement -