Τι συμβαίνει στο σώμα την ώρα του οργασμού;

Ο οργασμός είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για κάθε άνθρωπο, σε όποιο φύλο και αν ανήκει… Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του οργασμού; Τι διαδικασίες πραγματοποιούνται ώστε να φτάνουμε στην ύψιστη αυτή στιγμή της σεξουαλικής πράξης;

Πριν τον οργασμό, το σώμα περνάει από ορισμένα στάδια: τον ερεθισμό, τη στύση του άνδρα και την προετοιμασία του κόλπου της γυναίκας για τη διείσδυση και τέλος τη διείσδυση. Αμέσως μετά έρχεται ο πολυπόθητος οργασμός, για να ακολουθήσει η χαλάρωση και η ηρεμία.

Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να ικανοποιηθούν ερωτικά, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε τι «μαγικό» συμβαίνει στο σώμα μας, όταν φτάνουμε σε οργασμό. Αν μάλιστα δεν υπάρχει κάποιο μορφολογικό πρόβλημα στη γενετική περιοχή που ενδεχομένως να εμποδίζει τον γυναικείο οργασμό, τότε η γνώση της διαδικασίας μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να ζήσει ελεύθερα το θαύμα του έρωτα!

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που προσδιορίζει την ποιότητα και τη διάρκεια του οργασμού είναι η χημεία και ο συντονισμός μεταξύ του ζευγαριού. Από κει και πέρα τόσο άνδρας, όσο και η γυναίκα, βιώνουν τον οργασμό με τον δικό τους τρόπο, όπως ορίζει η φυσιολογία του σώματος του καθενός.

Για τον άντρα:

Ο οργασμός της γυναίκας συνοδεύεται από αίσθηση έντονης ευχαρίστησης και μια μικρή «ζάλη». Κατά τη διάρκεια του οργασμού πραγματοποιούνται  διαδοχικές κολπικές συσπάσεις.

Στην αρχή είναι πολύ έντονες και σιγά σιγά φθίνουν. Σε αντίθεση με τον άντρα, η γυναίκα μπορεί να φτάσει σε περισσότερους από έναν οργασμό, χωρίς να είναι όλοι εξίσου έντονοι.

Ο οργασμός είναι δώρο για τον καθένα και αξίζει να επιτρέπουμε όλοι στον εαυτό μας να τον βιώσουμε, απαλλαγμένοι από ψυχολογικές αναστολές. Ειδικά μετά την εγκυμοσύνη οι γυναίκες δυσκολεύονται συχνά να απολαύσουν το σεξ .

Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία γυναικών, αν το σώμα σας έχει αλλάξει και αυτό σας στερεί την απόλαυση στη σεξουαλική επαφή, υπάρχουν λύσεις και αξίζει να τις ακολουθήσετε…

- Advertisement -