Τι λέει ο κόλπος για τη γονιμότητά σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η υπογονιμότητα μπορεί να μην οφείλεται σε παθολογικές αιτίες, αλλά στη μορφολογία ή στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόλπος σου;  Ο Δρ. Ναούμ, ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία μας εξηγεί.
Μεγάλο ποσοστό γυναικών στις ημέρες μας, έρχεται αντιμέτωπο με την υπογονιμότητα.
Πολλές φορές το πρόβλημα προκύπτει από παθολογικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε εξονυχιστικά την κάθε περίπτωση για να δούμε τελικά «τι φταίει». Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, ο ίδιος ο κόλπος της γυναίκας μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» της γονιμότητάς της.
 • Η υγιεινή 
  Η ισορροπία του PH, των «καλών» μυκήτων και βακτηρίων του κόλπου είναι πολύ εύθραυστη. Η κακή υγιεινή ή οι υπερβολικά πολλές κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά υγρά, διαταράσσουν αυτή την ισορροπία, μετατρέποντας τον κόλπο σε ένα «αφιλόξενο» περιβάλλον για το σπέρμα.
 • Οι παθήσεις
  Μία ενεργή μυκητίαση ή κολπίτιδα καταστρέφει τη φυσική χλωρίδα και το PH του κόλπου. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ακόμα και αν δεν έχετε συμπτώματα, να ταλαιπωρήστε από μία μυκητίαση και να «μπλοκάρετε» τη γονιμότητά σας. Τα ετήσια Τεστ-Παπανικολάου επιβάλλονται σε κάθε σεξουαλικώς ενεργή γυναίκα, ενώ εάν αντιληφθείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα, θα πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε σε γυναικολόγο και να μην αφήσετε το πρόβλημα να διαιωνιστεί.
 • Η μορφολογία 
  Μελέτες δείχνουν ότι η μορφολογία του κόλπου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα της γυναίκας. Ένας σφιχτός κόλπος, ωθεί καλύτερα το σπέρμα στη μήτρα, ενώ του δίνει ταυτόχρονα περισσότερο «χρόνο ζωής», αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης. Υπάρχουν γυναίκες που είτε εκ γενετής έχουν χαλάρωση κόλπου, είτε μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό αντιμετωπίζουν την διεύρυνση και χαλάρωση του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να συλλάβουν το δεύτερο παιδί τους.
  Έτσι, ολοένα και περισσότερες σύγχρονες γυναίκες καταφεύγουν στη λύση της κολποπλαστικής για να αυξήσουν τη γονιμότητά τους, που πλέον πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον Δρ. Ναούμ με laser και όχι νυστέρι, για να κάνει την όλη διαδικασία απλή, εύκολη και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Με το laser πλέον ουσιαστικά δεν υπάρχουν τομές, αφού η επέμβαση γίνεται με τεράστια ακρίβεια. Επίσης, δεν νεκρώνουν οι νευρικές απολήξεις της περιοχής, γεγονός πολύ σημαντικό για την υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Τέλος, μπορούν να βελτιωθούν αισθητικά προβλήματα που προϋπήρχαν, όπως μακριά και χαλαρά χείλη του αιδοίου ή ασυμμετρία της κλειτορίδας.

- Advertisement -