Τι είναι η ψευδοπερίοδος;

Και όμως, ο οργανισμός των γυναικών μπορεί να επιδοθεί σε ένα “παιχνίδι ορμονών”

Και όμως, ο οργανισμός των γυναικών μπορεί να επιδοθεί σε ένα “παιχνίδι ορμονών”, που ονομάζεται ψευδοπερίοδος!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που αναφέρουν ότι έχουν περίοδο, όμως κατ’ ουσία δεν υφίσταται πραγματική έμμηνος ρύση…. Συνήθως, η ψευδοπερίοδος κάνει την εμφάνισή της με τα εξής συμπτώματα:

  • Η περίοδος έρχεται κάποιες ημέρες νωρίτερα, από ότι την περιμένατε
  • Υπάρχει αλλαγή στο χρώμα του αίματος, συνήθως είναι πιο σκούρο
  • Κρατά λιγότερες ημέρες από την κανονική της διάρκεια
  • Υπάρχει μειωμένη ροή αίματος από τη συνηθισμένη

Στην εγκυμοσύνη

Οι περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν την έννοια της ψευδοπεριόδου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιας και τότε υπάρχει πολύ μεγάλη διακύμανση ορμονών. Έτσι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αρκετές γυναίκες να έχουν 1 ή και περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται την εγκυμοσύνη τους κατά τους πρώτους μήνες. Εάν όμως, κατά τη διάρκεια της διαπιστωμένης εγκυμοσύνης, παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή ή εμφανιστεί αίμα, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον γυναικολόγο σας.

Επίσης να αναφέρουμε, ότι υπάρχει και μια άλλου είδους ψευδοπερίοδος, η λεγόμενη “ψευδοπερίοδος του νεογνού”. Εάν λοιπόν κυοφορείτε ή κυοφορήσατε κορίτσι, είναι πιθανό να παρατηρήσετε λίγο αίμα ή διάφανη παχύρρευστη βλέννα ή λευκό έκκριμα να βγαίνει από τον κόλπο της κόρης σας.

Μην φοβηθείτε, καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και οι δικές σας ορμόνες έχουν περάσει στην κόρη σας, η οποία με αυτόν τον τρόπο πολύ σύντομα θα τις αποβάλλει…

- Advertisement -