Τι ασθένειες μπορεί να υποδηλώνει ο πόνος στην ευαίσθητη περιοχή;

Τι μπορεί να δηλώνει ο έντονος πόνος και το αίσθημα καύσου στην ευαίσθητη περιοχή; Πάρτε μία πρώτη εικόνα, προτού επισκεφθείτε τον γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία.

 • Ενδομητρίωση
  Συμπτώματα: Έντονοι πόνοι που συχνά συμπίπτουν με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Η ενόχληση αντανακλάται στο κάτω μέρος της πλάτης και των ποδιών. Αυτό συμβαίνει όταν κύτταρα όμοια με αυτά του τοιχώματος του ιστού της μήτρας μετακινούνται εκτός της μήτρας.
 • Διάμεση κυστίτιδα
  Συμπτώματα: Οι περισσότερες ασθενείς την περιγράφουν σαν οξεία ουρολοίμωξη, με εντονότερο αίσθημα καύσου και έντονους πόνους όταν η κύστη είναι γεμάτη και κατά την ούρηση. Προκαλείται από τη διάσπαση των κυττάρων στην επιφάνεια της κύστης.
 • Σύνδρομο πυελικής συμφόρησης
  Συμπτώματα: Επίμονος πόνος και αίσθημα βάρους που εντείνεται όσο προχωρά η μέρα. Οφείλεται στην εμφάνιση κιρσών στην πυελική χώρα. Οι βαλβίδες των φλεβών εκφυλίζονται και δεν κλείνουν σωστά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται αίμα και να ασκείται πίεση.
 • Μυαλγία τάσης των μυών του πυελικού εδάφους
  Συμπτώματα: αίσθημα βάρους και πόνος στην πυελική χώρα, το κάψιμο, η φαγούρα και ο πόνος στον κόλπο ή την ουρήθρα. Πρόκειται για την καταπόνηση των μυών του πυελικού εδάφους που στηρίζουν τα γεννητικά όργανα.
 • Βουλβοδυνία
  Συμπτώματα: Αίσθημα καύσου στο αιδοίο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πόνοι κατά τη σεξουαλική πράξη. Εικάζεται πως οφείλεται σε παλαιότερη λοίμωξη των γεννητικών οργάνων από μύκητα ή σε βλάβες που προκλήθηκαν στις νευρικές απολήξεις λόγω τραυματισμού ή κατά τον τοκετό.

- Advertisement -