Τεστ ΠΑΠ

3 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την εξέταση

Το τεστ ΠΑΠ είναι η σημαντικότερη γυναικολογική εξέταση στην οποία πρέπει κάθε γυναίκα να υποβάλλεται 1 φορά τον χρόνο. Κάθε γυναίκα γνωρίζει τη σημασία της σωτήριας αυτής εξέτασης για την οποία επισκέπτεται ετήσια τον γυναικολόγο, ακόμη και αν δεν έχει κανένα επίφοβο σύμπτωμα ή ενόχληση.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζει είναι τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει πριν υποβληθεί στην εν λόγω εξέταση. Μάθετε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγετε:

  • Μην χρησιμοποιήσετε ταμπόν και κολπικές ή λιπαντικές κρέμες για τουλάχιστον δύο μέρες πριν την εξέταση.
  • Αντίστοιχα αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις. Φυσικά και πρέπει να φροντίσετε την υγιεινή σας πριν την επίσκεψη στον γιατρό, αλλά οι εσωτερικές κολπικές πλύσεις απαγορεύονται, μιας και μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το PH του κόλπου και άρα να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα του Τεστ ΠΑΠ.
  • Καλό θα ήταν να αποφύγετε και την σεξουαλική επαφή μια μέρα πριν.

Κατά τα άλλα πρόκειται για μια ανώδυνη και σύντομη εξέταση. Μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε μέρα του μήνα, εκτός από αυτές που έχετε περίοδο. Ιδανικά η επίσκεψη στον γιατρό πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την περίοδο και όχι πριν. Αυτό δεν είναι αναγκαστικό, αλλά σίγουρα τότε γίνεται πιο σωστή ψηλάφηση των μαστών.

- Advertisement -