Σεξ τις μέρες της περιόδου

Το σεξ τις μέρες με περίοδο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα ερώτημα που αρχικά φέρνει τους πιο πολλούς σε αμηχανία. Οι περισσότεροι σκέφτονται πως μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το ζευγάρι η άμεση επαφή με το αίμα της περιόδου. Όμως υπάρχουν ερωτικοί σύντροφοι που δεν έχουν τέτοιο ταμπού και διαλέγουν να απολαύσουν την ερωτική επαφή όλες τις μέρες του μήνα.

Το σεξ τις μέρες με περίοδο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ενημερώσου, συζήτησέ το με το σύντροφό σου, πρέπει να συμφωνεί και εκείνος για να το δοκιμάσετε και αποφασίστε υπεύθυνα.

Έχει και τα θετικά του…
Ο οργασμός βοηθά στην αυξημένη παραγωγή ενδορφινών. Οι ορμόνες αυτές λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα και προκαλούν εφορία. Βοηθούν πολύ να μειωθούν οι πονοκέφαλοι, οι κράμπες περιόδου και το κοιλιακό άλγος. Για κάποιες γυναίκες το σεξ αυτές τις μέρες είναι πιο ερεθιστικό λόγω της αυξημένης υγρασίας που βοηθά την διείσδυση.

Μια τέτοια απόφαση ενέχει κινδύνους και για τους δύο.

 Για τη γυναίκα:

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ή να αναπτύξει βακτήρια. Ο τράχηλος είναι πιο ανοιχτός για να διευκολυνθεί η ροή της περιόδου, άρα πιο ευάλωτη η γεννητική περιοχή. Επίσης αυτές τις μέρες το ph στον κόλπο είναι πιο όξινο και ευνοεί την ανάπτυξη λοίμωξης. Μην θεωρηθεί δεδομένο πως τις μέρες με περίοδο δεν μας ανησυχεί η γονιμοποίηση, ναι πάντα υπάρχει ένα ποσοστό – εξαίρεση να έχουμε ωορρηξία.

Για τον άντρα:

Το αίμα που αποβάλλεται με την περίοδο φέρει πλήθος μικροβίων αφού ο στόχος της περιόδου είναι να καθαρίσει ο τράχηλος. Τα μικρόβια δεν αποτελούν κίνδυνο για τον γυναικείο οργανισμό αλλά μπορεί να προκαλέσουν ουρολοίμωξη ή προστατίτιδα.

 

Ο κίνδυνος μόλυνσης των έσω γεννητικών οργάνων και εγκυμοσύνης μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση προφυλακτικού.Επίσης εννοείται η σωστή υγιεινή. Πλυθείτε και οι δύο καλά πριν και μετά την επαφή.

- Advertisement -