Σεξ στην εμμηνόπαυση

Χαρείτε το σεξ!


Φαίνεται πια σίγουρα πως είναι μύθος, το ότι η γυναίκα μεγαλώνοντας δεν έχει διάθεση για σεξ…  Πολυετείς  έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες μετά την εμμηνόπαυση, ειδικά όταν έχουν μόνιμο σύντροφο ή είναι παντρεμένες. Αντιθέτως θα λέγαμε, όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν απελευθερώνονται ολοένα και περισσότερο και ιδίως όταν δεν έχουν τον φόβο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μπορούν να απολαύσουν την επαφή ακόμα περισσότερο!

H εμμηνόπαυση μπορεί βέβαια να είναι η τελική φάση της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας, αλλά συγχρόνως είναι και η αρχή μιας νέας, μιας καινούριας ζωής. Φυσικά σε αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλές αλλαγές. Δεν είναι μόνο σωματικές, αλλά και ψυχολογικές και όσο περισσότερα πράγματα ξέρουμε για αυτές, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες δυσκολίες. Γιατί η ηλικία των 50 και άνω στη γυναίκα, δίνει πολλές χαρές και ικανοποιήσεις στην προσωπική, αλλά και κοινωνική της ζωή!

  • Χαρείτε το σεξ!
    Δεν πρέπει η γυναίκα να αντιμετωπίζει με τρόμο την εμμηνόπαυση που έρχεται και το κόστος της για την ερωτική της ζωή. Είναι γεγονός, ότι αρχικά η γυναίκα παρουσιάζει πτώση στην ερωτική της διάθεση και νιώθει ότι κάνει σεξ σαν αγγαρεία.  Πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει όχι την έλλειψη ερωτικής διάθεσης, αλλά την ξηρότητα του κόλπου   λόγω των ορμονικών μεταβολών, που δημιουργεί ερωτική δυσλειτουργία. Ταυτόχρονα, η γυναίκα στην εμμηνόπαυση καλείται να αντιμετωπίσει τις εξάψεις, την ακράτεια, αλλά και την χαλάρωση του κόλπου, που μπορεί να λειτουργήσουν  ως εμπόδια στην καλή σεξουαλική ζωή της.
  • Η σχέση με τον σύντροφο
    Η ψυχολογία της γυναίκας σε αυτή την περίοδο πρέπει να έχει μια ισορροπία, να μη κάνει υπερβολές προκειμένου να πείσει ότι είναι ενεργή σεξουαλικά με αποτέλεσμα εντελώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Μόλις τα ανωτέρω συμπτώματα υποχωρήσουν ή μόλις εκείνη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής της, τότε όλα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Μεγάλη σημασία βέβαια παίζει η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφό της, καθώς εκείνος θα πρέπει να δείξει κατανόηση και να είναι πρόθυμος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Δεν θα πρέπει να ξεχνούν και οι δύο, ότι η καλή σεξουαλική ζωή είναι προϋπόθεση για μία καλή σχέση γενικότερα και θα πρέπει το ζευγάρι να την επιδιώκει με κάθε τρόπο.
  • Βρείτε την ερωτική σας διάθεση
    Το σεξ θέλει τον ίδιο χειρισμό, όπως όλο το ανθρώπινο σώμα. Αν θέλουμε ένα γερό κορμί αθλούμαστε και τρεφόμαστε σωστά. Έτσι και το σεξ πρέπει να το καλλιεργούμε και να είμαστε συνεπείς με αυτό. Αν το εγκαταλείψουμε θα μας αφήσει. 
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα ανατομικά, όπως χαλάρωση κόλπου, υπάρχουν μέθοδοι πλέον που θα σας βοηθήσουν άμεσα να τα αντιμετωπίσετε. Επίσης, σύγχρονες μέθοδοι της Κοσμητικής Επανορθωτικής Γυναικολογίας, όπως η αύξηση του σημείου G, μπορούν να σας προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. 
Τέλος, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι συχνές ερωτικές επαφές βελτιώνουν την φυσική κατάσταση της γυναίκας και τη σωστή λίπανση του κόλπου, σε αντίθεση με εκείνες που έχουν σπάνιες ερωτικές σχέσεις.

Το σεξ δεν σταματά σε μια ορισμένη ηλικία, αλλά επιβάλλεται να επιδιώκουμε την ερωτική ικανοποίηση σε κάθε ηλικία.

- Advertisement -